Glavni zapovjednik: Čuo sam vatrogasce kako se žale da nemaju opreme, a iza njih vozilo vrijedno 400.000 eura

Vijesti 06. kol 202418:32 6 komentara

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u Dnevniku s Ilijom Jandrićem komentirao je situaciju s požarom kod Šibenika, ali i ima li diljem Hrvatske još koji aktivni požar.

Ovaj posljednji, koji se umalo oteo kontroli je saniran, ali su na terenu i dalje dva kanadera sa 60 vatrogasaca. Ništa se ne prepušta slučaju. Ipak, Hrvatski autoklub (HAK) objavio je da promet oko Šibenika i dalje funkcionira otežano.

“Situacija kod Šibenika je stabilna, radi se o oko tri hektara izgorene površine, niskog raslinja i borove šume. Brzom akcijom vatrogasaca, oko 12:50, kad je došla dojava, požar je stavljen pod kontrolu”, rekao je Tucaković pa potvrdio da se trenutno obavlja sanacija.

Dobra vijest je, kaže, što nema nijedan aktivni požar na području Republike Hrvatske. Nakon iskustva s Tučepima prošlog tjedna, stvarno je sjajno čuti tako nešto. A kad se spominju Tučepi, mogle su se čuti kritike da je u borbi s tim požarom prekasno stigla pomoć s kopna.

“Snage s kontinenta su aktivirane i puno prije nego se to spominjalo, a još nisu bile potrošene ni sve snage iz županije. Dakle, želim reći da smo imali nula stradalih građana, vatrogasaca i objekata. To dovoljno govori i hvala vatrogascima na svemu što su učinili”, govori glavni vatrogasni zapovjednik.

Slavko Tucaković i Ilija Jandrić u Dnevniku N1
N1

Ipak, vatrogasci na terenu nisu tako pozitivni, žale se da nemaju dovoljno opreme. Premijer Andrej Plenković kazao je da to nije čuo i da opreme ima dovoljno. Također, Tucaković ima drugu stranu priče.

“Da, čuo sam žalopojke zapovjednika, ali sam iza u DVD-u Tučepi vidio i vozilo vrijedno 400.000 eura. Sigurno da opremu treba obnavljati jer je puno toga uništeno i to će se sanirati. Ali, to će se napraviti isključivo i jedino sustavno”, napomenuo je na kraju Slavko Tucaković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare