Gost TNT-a je veleposlanik Hrvatske pri UN-u Ivan Šimonović

Vijesti 28. ruj 202408:57 0 komentara
N1

Kriza na Bliskom istoku, produbljena izraelskim napadom na Libanon dominirala je najvećim svjetskim multilateralnim forumom, Općom skupštinom UN-a, održanom ovaj tjedan u New Yorku.

Što planira SAD, koji su mogući potezi Irana? Kakav je plan za Ukrajinu, kada i pod kojim uvjetima treba očekivati pregovore? O najvažnijim temama Opće skupštine i atmosferi na East Riveru za TNT u Intervjuu tjedna govori veleposlanik Hrvatske pri UN-u, Ivan Šimonović.

Domaći politički događaj tjedna svakako je pojavljivanje glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića na saborskom odboru za pravosuđe. O uhićenjima, curenju informacija i borbi protiv korupcije u TNT dvoboju Nikole Mažara (HDZ) i Mišela Jakšića (SDP).

U Hrvatskoj trećina populacije puši, čak 19 posto djece svakodnevno. Napokon se mijenjaju pravila koja se odnose na električne cigarete i nikotinske proizvode, no je li to dovoljno? Zašto u Hrvatskoj imamo toliko liberalna pravila za pušenje u zatvorenim prostorima dok se suočavamo s pravom javnozdravstvenom krizom i drastičnim povećanjem smrtnosti od bolesti koje su povezane s pušenjem? U TNT-u govore dr. Dijana Mayer s HZJZ-a i pulmolog, dr. Luka Vrbanić iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Aktualne teme ovoga tjedna, od poreza na nekretnine do ocjene prvih 6 mjeseci Ivana Turudića, govore kolege novinari Ana Raić i Vanja Moskaljov.

TNT s Milom Moralić nedjeljom od 9 do 12, samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!