Grad Zagreb predložio stečaj NK Zagreb zbog duga od oko 500.000 eura

Vijesti 15. srp 202410:56 0 komentara
Tomislav Tomašević na konferenciji za medije
Davorin Visnjic/PIXSELL

Grad Zagreb podnio je zagrebačkom Trgovačkom sudu prijedlog za otvaranje stečaja nad Nogometnim klubom (NK) Zagreb zbog nešto više od 500.000 eura neplaćene naknade za korištenje Nogometnog centra Zagreb u Veslačkoj ulici.

Grad Zagreb kao vjerovnik ima tražbinu prema NK Zagreb od 521.076 eura koja se temelji na 475.120 eura glavnice i 45.955 eura kamate, a taj je iznos i utužen krajem 2023. na zagrebačkom Trgovačkom sudu, ističe se u prijedlogu za otvaranje stečaja.

Dodaje se i kako se tražbina temelji na pravnoj osnovi naknade za korištenje sportskog objekta Nogometni centar Zagreb stečenog bez osnove jer, kako je istaknuto, stečajni dužnik koristi centar, a ne plaća naknadu.

Grad Zagreb poziva se i na zaključak i otkazu ugovora o zakupu sportske građevine od 29. prosinca 2021. nakon čega dužnik nije predao centar te je nastala obveza da plaća tržišnu cijenu zakupa.

Visina tražbine temelji se na nalazu i mišljenju stalnog sudskog vještaka, a vjerojatnost tražbine potvrđena je rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu od 13. lipnja kojim je određena i privremena mjera osiguranja novčane tražbine predlagatelja osiguranja.

U prijedlogu za otvaranje stečaja navodi se i da je NK Zagreb kao dužnik prezadužen, odnosno njegova imovina je manja od postojećih obveza, a što proizlazi iz javno dostupnih dokumenata – bilance za 2022. i 2023 i izvještaja o prihodima i rashodima udruge NK Zagreb za 2022. i 2023. što je potvrdio i stalni sudski vještak u mišljenju od 4. srpnja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!