Građani ne mogu do lijekova. HZZO: Dok traju problemi, molimo korisnike da prijeđu na uputnice i recepte na papiru

Vijesti 12. kol 202412:30 0 komentara
Patrik Macek/PIXSEL

Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske (CEZIH) opet je izvan funkcije, zbog čega liječnici nisu mogli elektronskim putem slati e-recepte u ljekarne niti elektroničke uputnice za svoje pacijente

Ne mogu do lijekova, rekli su mi da dođem kasnije, javio nam je čitatelj koji danas zbog pada CEZIH-a nije podigao svoj lijek za tlak.

Pilati smo HZZO što se događa.

Nije pao cijeli sustav

“Točno je da trenutno postoje problemi s korištenjem funkcionalnosti e-uputnica i e-recepata u dijelu sustava, međutim nije riječ o padu kompletnog sustava CEZIH (Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske), nego o otežanom radu navedenih funkcionalnosti. Radi se na otklanjanju problema te se normalizacija rada očekuje tijekom dana”, naveli su u odgovoru.

Podsjećaju i da, su od petka 26.7.2024. do ponedjeljka 29.7.2024. trajali opsežni radovi na modernizaciji sustava CEZIH.

Isprika korisnicima sustava

“Zbog optimizacije sustava na novoj platformi koja je trenutno u tijeku te činjenici da se radi o iznimno kompleksnom sustavu, moguće su određene poteškoće u radu dijela sustava dok se radi na optimizaciji koja je pri kraju. Molimo korisnike sustava CEZIH da prijeđu na način rada koji se koristi u ovakvim okolnostima (rad u papirnatom obliku, odnosno izdavanje uputnica i recepata na papiru), kako bi se osiguralo nesmetano i kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite našim osiguranicima.

Ispričavamo svim korisnicima sustava, kao i osiguranicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) na povremenim poteškoćama. HZZO je operator središnjeg dijela sustava CEZIH, te nije nadležan za njegovo održavanje”, poručili su iz HZZO-a.

Podsjetimo, CEZIH je posljednji put pao 2. kolovoza, a prije toga 30. srpnja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!