Građani zagrebačkog kvarta traže policiju i kamere

Vijesti 08. lis 202407:11 0 komentara
Unsplash / Ilustracija

Stanovnicima podsljemenske zone prekipjelo je zbog prometne situacije u tom dijelu grada koja je, kažu, mjesecima neodrživa. Na sjednici Vijeća gradske četvrti hitno su zatražili policijske patrole i kamere na određenim punktovima zbog obijesne vožnje i nepropisnog parkiranja.

“Na adrese gradskog komunalnog redarstva i Ministarstva unutarnjih poslova otišli su deseci dopisa, ali ništa se nije promijenilo, govorilo se i da nadležni nemaju dovoljno službenika koji bi obavljali ovaj posao”, kaže predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak, piše HRT.

“Sumnjam da nema dovoljno ljudi, inzistiram i ja se nadam da u roku 24 sata kreće realizacija toga. Mi ćemo danas zapisnik uputiti na sve adrese, točno tko je što rekao, predsjednik Mjesnog odbora, što su rekli ravnatelji škola i vrtića, s njima imam najveći problem jer oni odgovaraju za stotine i stotine djece.

Netko mora ići po nogostupu pješice i njemu se mora omogućiti da dođe od točke A do točke B sigurno, a ne da obilazi vozila koja su parkirana po cesti”, dodao je.

“Izgorio objekt jer vatrogasci nisu mogli prići”

Nedavno se, dodaje, dogodilo da je objekt izgorio u požaru jer vatrogasno vozilo nije moglo pristupiti lokaciji od parkiranih vozila. Također, u Mlinovima je jednu osobu udario automobil i zadobila je teške ozljede.

Problem su, ističe Kompesak, i dugotrajni radovi na nekoliko lokacija u isto vrijeme, pa je ostao samo jedan prometni pravac koji se koristi. Prema Mihaljevcu ne voze niti tramvaji, zbog rekonstrukcije okretišta.

Pojedina naselja imaju i probleme s kanalizacijom i odvodnjom i za vrijeme obilnih kiša posljedice su katastrofalne. “Nažalost, ja više nemam riječi, nemam snage, nemam više ideje, samo inzistiram da nadležne službe počnu raditi svoj posao”, zaključuje Kompesak.

Policijske patrole, među ostalim, zatražili su kod Osnovnih škola Bačun, Šestine i Gračani, na Bliznecu i Mihaljevcu i kod Okrugljaka, jer, ističu mještani, velik broj tamošnjih vozača koristi mobitel u vožnji i vozi i trostruko većom brzinom od dopuštene.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!