HDZ-ov gradonačelnik si predložio enormno povećanje plaće: Nije prošlo

Vijesti 11. ruj 202416:21 0 komentara
Dubravka Petric/PIXSELL

Prijedlog o povećanju plaće gradonačelniku Belog Manastira Tomislavu Robu (HDZ) i njegovim zamjenicima povučen je s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća u srijedu, a gradonačelnik je najavio da će se sredstva preusmjeriti za povećanje plaća u gradskim ustanovama i tvrtkama.

Na prijedlog povećanja plaće nedavno je reagirala belomanastirska gradska organizacije SDP-a, ustvrdviši kako gradonačelnik traži povećanje svoje plaće za čak 83,4 posto te da bi plaća gradonačelnika tako iznosila 4.350 eura bruto.

U priopćenju su naveli kako plaće radnika u gradskim tvrtkama, ustanovama i gradskoj upravi, kao i plaće građana Belog Manastira nisu u protekle tri godine povećane u istom omjeru.

Uoči sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Rob izjavio je novinarima kako je očito da postoje dvostruki standardi, jedni za HDZ-ove gradonačelnike, a drugi za sve ostale te da ti standardi govore da je velikom broju gradonačelnika i načelnika plaća automatski rasla, jer su ovakve odluke donesene davno prije.

“Ja slušam svoje građane i razumijem ono što oni pričaju, a čitam i slušam komentare, ali i svekoliku javnost. Javnost me u ovome trenutku previše ne zanima, jer neću se baviti svim komentarima u Hrvatskoj, ali zanimaju me moji građani, i zato će ovaj prijedlog biti povučen sa sjednice Gradskog vijeća”, poručio je gradonačelnik Rob.

Ističe kako će njegova plaća ostati ista, a sredstva koja ubuduće preostanu, nakon današnjeg povlačenja prijedloga, usmjerit će se na povećanje plaća odgajateljima i zaposlenicima dječjih vrtića.

Napominje kako zaposlenicima Gradske uprave plaća neće moći rasti, jer je ograničenje u plaćama pročelnika vezano za njegovu plaću, te kako će se za sada krenuti u povećanje plaća u gradskim ustanovama i gradskim trgovačkim društvima.

“Što se tiče teme koju je pokrenuo Gradski odbor SDP-a, ne znam na koji način je netko izračunao moju bruto plaću, i to onda predstavio kao moju neto plaću”, istaknuo je gradonačelnik Belog Manastira, te pozvao medije da provjere kolike su plaće ostalih gradonačelnika, posebice SDP-ovih.

Na upit je li bilo sugestija iz vrha HDZ-a da se povuče ovaj prijedlog, rekao je: “Baš naprotiv”.

“Razgovarao sam s vrhom stranke igrom slučaja na nedavnoj utakmici Hrvatske i Poljske (u Osijeku), i ljudi su svjesni onoga što se HDZ-u nameće u medijima”, kazao je gradonačelnik Rob.

Gradski vijećnik SDP-a Marko Bogatić izjavio je kako su reagirali na najavu povećanja plaće gradonačelniku, jer službenici Gradske uprave, a niti djelatnici gradskih ustanova i tvrtki nisu dobili takvo povećanje.

Tvrdi kako je gradonačelnikov prijedlog bio socijalno neosjetljiv prema svima koji rade u gradskom sustavu, te da se može razgovarati o povećanju gradonačelnikove plaće, ali takvom koje bi bilo na tragu povećanja za sve ostale djelatnike u gradskom sustavu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!