Radarske slike ukazuju na grmljavinske ćelije koje se približavaju sjeveru Hrvatske

Vijesti 07. lip 202417:22 > 21:10 0 komentara
Radarske slike ukazuju na grmljavinske ćelije koje se približavaju sjeveru Hrvatske.
Emica Elvedji/PIXSELL/DHMZ

Kako prognozira DHMZ, u Hrvatskoj se u petak očekuje toplo i vruće vrijeme, no ponegdje su mogući i pljskovi.

U unutrašnjosti lokalno umjeren i jak razvoj oblaka uz pljuskove uglavnom na zapadu, a u noći su izraženiji pljuskovi uz prolazno pojačan vjetar mogući uglavnom u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Nije isključena ni tuča, navodi DHMZ.

Kako smo već ranije objavili, moguće je nestabilno vrijeme zbog toga što se naši krajevi nalaze na granici između dvije zračne mase. U rakvoj situaciji kada se nalazimo na granici dvije zračne mase različitih karakteristika, uvjeti su često pogodni za razvoj superćelija i snažnih konvektivnih sustava koji mogu donijeti široko rasprostranjena nevremena i tuču, kao i razne oblačne formacije na koje i nismo baš navikli, upozorio je Istramet.

Facebook stranica Neverin objavila je da su radarske snimke ukazale na jake grmljavinske ćelije na granici Slovenije i Austrije koje će se u narednim satima približiti sjevernom dijelu Hrvatske.

Na snazi upozorenje

Za subotu je uključen žuti Meteoalarm za dvije regije – zagrebačku i karlovačku zbog mogućih izraženih pljuskova s grmljavinom, a moguća je i tuča.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, savjetuju iz DHMZ-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!