HDZ-ov gradonačelnik traži da mu povećaju plaću za 83 posto

Vijesti 06. ruj 202415:21 0 komentara
Borna Jaksic/PIXSELL

Belomanastirska gradska organizacija SDP-a osudila je u petak prijedlog gradonačelnika Tomislava Roba (HDZ), kojim traži povećanje svoje plaće za čak 83,4 posto, smatrajući kako taj potez pokazuje da stavlja sebe na prvo mjesto, a ne građane.

SDP je upozorio u priopćenju da bi plaća gradonačelnika time porasla na “nevjerojatnih 4.350 eura bruto”.

Prijedlog dolazi nakon što je prije samo dvije godine gradonačelnik već povisio svoju plaću za 16,5 posto, što znači da bi ukupno gledano njegova primanja tijekom ovog mandata porasla za čak 113,7 posto, a isti postoci primijenili bi se i na njegove zamjenike, navode u SDP-u.

Upozorili su pritom da plaće radnika u gradskim tvrtkama, ustanovama i gradskoj upravi, kao i plaće građana Belog Manastira nisu u protekle tri godine povećane u istom omjeru, a također nije ni vidljiv “značajan napredak u kvaliteti usluga koje pruža Grad”.

U lokalnom SDP-u smatraju nemoralnim i krajnje bezobzirno tražiti takvo povećanje plaće, dok građani i radnici trpe sve veća poskupljenja.

Poručili su da povećanje plaće gradonačelnika i njegovih zamjenika mora biti u skladu s povećanjem plaća radnika u gradskom sustavu.

Tražiti povećanje plaće od gotovo dvije tisuće eura, dok mnogi naši sugrađani jedva sastavljaju kraj s krajem, pokazuje da gradonačelnik stavlja sebe na prvo mjesto, a ne građane Belog Manastira, smatraju u belomanastirskom SDP-u.

O prijedlogu za povećanje plaća gradonačelniku i njegovim zamjenicima trebalo bi se raspravljati na sjednici Gradskog vijeća, koja je sazvana za 11. rujna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!