Hrvatski kanader stigao u Sjevernu Makedoniju

Regija 16. srp 202416:50 0 komentara
Ziga Zivulovic/F.A. Bobo/PIXSELL

Protupožarni avion HRZ-a koji je poletio danas oko 12 sati iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ stigao je u Republiku Sjevernu Makedoniju radi pružanja međunarodne humanitarne pomoći u gašenju požara, izvijestili su u utorak iz Ministarstva obrane RH.

Uz kanader su poslane i dvije posade

Iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Republiku Sjevernu Makedoniju upućene su dvije posade i popratno zrakoplovno- tehničko osoblje, ukupno 10 pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, predvođeni kapetanima, pukovnikom Milanom Došenom i pukovnikom Željkom Maljkom.

Zapovjednik 855. Protupožarne eskadrile 93. krila HRZ-a pukovnik Darko Kučej rekao je da su nakon primljene obavijesti obavljene sve potrebne pripreme za prelet iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku Donjem do Skopja, te da su posade spremne za izvršavanje zadaća koje ih čekaju na terenu.

Kanader iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga upućen je u Republiku Sjevernu Makedoniju radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara temeljem Naredbe potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Ivana Anušića, priopćeno je iz MORH-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!