UŽIVO

Kekin donijela Plenkovićevu fotografiju, on poručio: “Pa vi ste stalkerica”

Vijesti 18. ruj 202408:59 > 10:05 1 komentar
Hrvatski sabor

Nakon dvomjesečne ljetne stanke, Hrvatski sabor u srijedu počinje redovno jesensko zasjedanje i to na novoj lokaciji vojnog učilišta „Franjo Tuđman” na zagrebačkom Črnomercu na kojoj bi, zbog obnove svoje dotrajale i potresom oštećene zgrade, trebao provesti iduće tri godine.

Jesensko zasjedanje, koje prema Ustavu traje do sredine prosinca, otvara se aktualnim prijepodnevom u kojemu će pitanja premijeru i članovima Vlade postaviti 40 zastupnika. Prvi je to učinio Veljko Kajtazi (Klub nacionalnih manjina), a posljednji će biti HDZ-ov Goran Ivanović.

Nakon aktualnog prijepodneva i iznošenja stajališta klubova zastupnika, predsjednik Vlade Andrej Plenković podnijet će izvješće o održanim sastancima Europskog vijeća. Na dnevnom redu nove sjednice, za sada, je 101 točka, a očekuju se i nove.

Pred zastupnicima će se tako naći različita izvješća o radu, usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU-a, rebalans proračuna a zatim i proračun. Čeka ih i novi krug porezne reforme, kao i izbor 10 sudaca Ustavnog suda. Od oporbenih inicijativa raspravljat će primjerice o interpelaciji o radu Vlade u sektoru energetike.

TIJEK DOGAĐAJA

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare