HUBOL zgrožen slučajem osječkog ginekologa nepravomoćno osuđenog za silovanje

Vijesti 05. ruj 202416:06 0 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) reagirala je u četvrtak na slučaj osječkog ginekologa, nepravomoćno osuđenog za silovanje pacijentice, izrazivši zgražanje nad svakim nanošenjem štete pacijentima koje ujedno narušava povjerenje pacijenata u medicinsku struku.

Javnost s pravom očekuje da svi zdravstveni djelatnici postupaju u skladu s najvišim etičkim, profesionalnim i zakonskim standardima, poručuje udruga u priopćenju reagirajući na inicijativu u javnosti za suspendiranjem ginekologa koji i dalje radi u KBC-u Osijek nakon što ga je Županijski sud u Osijeku 8. veljače nepravomoćno osudio za silovanje pacijentice.

U vezi s tom nepravomoćnom presudom HUBOL razumije zabrinutost i ogorčenje javnosti no ističe da jedino sud i državno odvjetništvo imaju zakonsku mogućnost donijeti mjeru koja odmah, tj. dok sudski postupak traje, rezultira prestankom obavljanja liječničke djelatnosti.

Ova mjera, koja se može donijeti u bilo kojem trenutku kaznenog postupka sve do upućivanja liječnika na izvršenje kazne, koliko je HUBOL-u poznato, nije donesena u slučaju osječkog ginekologa.

Osječki ginekolog nije član HUBOL-a, a udruga može stegovno postupati samo prema vlastitim članovima, poručuju iz udruge.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!