Hvarani ogorčeni napadom: Nastavljaju s prosvjedima i skupljaju potpise za peticiju

Vijesti 31. srp 202417:47 0 komentara
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Uznemirenost Hvarana nakon napada na vlasnika restorana "Gariful" Ivana Gospodnetića ne jenjava pa je za srijedu navečer zakazan novi prosvjed na kojem će se potpisivati peticija a za petak je sazvana izvanredna sjednica Gradskog vijeća Hvara.

Građani uznemireni

Organizatori  večerašnjeg prosvjeda zakazanog za 23  sata u dopisu upozoravaju da je subotnji napad “izravno uznemirio građane i narušio ugled Grada Hvara” pa peticijom od gradonačelnika Hvara traže da sukladno svojim ovlastima privremeno do kraja kolovoza skrati radno vrijeme ugostiteljskog objekta Carpe Diem na Rivi do 24 sata.

Osumnjičeni za napad je vlasnik tog bara Josip Ćurković kojem je sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Organizatori peticije traže od Gradskog vijeća Grada Hvara da svojim zaključkom proširi gradsko područje i na otok  Marinkovac čim bi ugostiteljski objekt “Carpe Diem Beach,” kako su naveli, bio podložan poštivanju gradskih propisa.

Sazvana izvanredna sjednica Gradskog vijeća

Gradonačelnik Hvara Rikard Novak i vijećnici u Gradskom vijeću Grada Hvara sazvali su za petak izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća.

Vijećnici, kako je navedeno u priopćenju, najoštrije osuđuju nasilno ponašanje i scene koje su dogodile u subotu navečer u ugostiteljskom objektu Gariful te su pozivali sve sugrađane, ugostitelje i trgovce na poštivanje zakona i gradskih odluka koje jamče uvođenje reda u gradu.

“Apeliramo na naše sugrađane da eventualni novi prosvjedi koji su najavljeni prođu dostojanstveno i mirno“, poručili su vijećnici koji će u petak raspravljati o događaju i njegovim posljedicama na sigurnosnu situaciju i turističku sezonu u gradu Hvar.

Za predstojeće dane, najavljene su pojačane aktivnosti policije, državnog inspektorata i komunalnog redarstva u Hvaru, a vijećnici su izrazili punu podršku gradonačelniku u kontroli poštivanja gradske odluke o komunalnom redu i javnom redu i miru.

Vijećnici Grada Hvara izrazili su nadu da će novi pravilnici propisani Zakonom o turizmu koji su u postupku e-savjetovanja, konačno omogućiti lokalnim jedinicama da profiliraju svoju destinaciju i upravljaju brojem, vrstom i kategorijom ugostiteljskih objekata te kapacitetom smještajnih objekata kako bi se ograniči stihijski rast određene ponude u destinaciji.

Mediji su ranije objavili da su u subotnjem napadu pretučeni vlasnik hvarskog restorana “Gariful” Ivan Gospodnetić, koji je udaren dva puta šipkom po glavi, te kuhar Dinko Petričević zvani Mijo. Incident su zabilježile nadzorne kamere u objektu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!