I Dačić tvrdi da je uhićen ‘hrvatski špijun’, otkrio i zašto je zadržana Severina

Regija 26. kol 202412:25 0 komentara
N1

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić u ponedjeljak je ponovio tvrdnje srbijanskih medija da je na području Beograda uhićen 'hrvatski špijun' i potvrdio je da je na granici s Hrvatskom zbog verbalnog delikta zadržana pjevačica Severina.

Srbijanski mediji u ponedjeljak pišu da je srbijanska Sigurnosno-informativna agencija (BIA) u suradnji s drugim agencijama uhitila “hrvatskog špijuna“.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova za Hinu je reklo da nemaju informacije o tom slučaju, niti potvrdu da se on „uistinu dogodio”.

Srbijanska novinska agencija Beta piše da je Dačić “potvrdio” uhićenje osobe koja je špijunirala za Hrvatsku.

Severina zadržana na granici

Srbijanski ministar potvrdio je i kako je srbijanska policija na granici zadržala hrvatsku pjevačicu Severinu te da je to učinjeno na temelju popisa „verbalnih delikata”.

“Severina nije ni privedena ni uhićena, niti joj je odbijen ulazak u Srbiju, ali je zadržana zbog kontrole”, rekao je Dačić.

Beta piše da je ministar najavio da će zatražiti „ukidanje” popisa ljudi koji su počinili verbalne delikte.

#related-news_0

Severina je u ponedjeljak priopćila da ju je granična policija nakon zaustavljanja prvo primorala da čeka u automobilu nekoliko sati, potom su 45 minuta pregledavali njezino vozilo pa je odveli na ispitivanje o temama poput genocida u Srebrenici, Jasenovcu, njezinoj podršci prosvjedu protiv iskapanja litija, prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, vojno-redarstvenoj operaciji Oluja i drugim.

Severina nakon toga zatražila svoje dokumente i vratila se u Hrvatsku. Poručila je da u Srbiju više neće “dok je onaj diktator na vlasti”.

“Onaj koji je trenutačno na vlasti u Srbiji neće mojim maltretiranjem skrenuti pažnju s problema koji more Srbe u Srbiji”, kazala je.

Vučićeva obećanja

Navodno uhićenje „špijuna” i zadržavanje Severine događa se dan nakon što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu objavio da se sastao s odvjetnikom Nemanjom Berićem kojeg su hrvatske vlasti uhitile zbog snimke s pročetničkim srpskim pjevačem Bajom Malim Knindžom. U Vučićevoj verziji Berić je uhićen„samo zato što je Srbin”.

„Obećao sam Nemanji i njegovoj supruzi Jani da ćemo na neki od sljedećih koncerata Baje Malog Knindže ići zajedno”, napisao je srbijanski predsjednik u nedjelju o glazbeniku koji slavi ratne zločine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

#related-news_1

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!