Ima li podjela u DP-u? Penava za N1: “Ova izjava je jedan korak dalje od te crte…”

Vijesti 02. kol 202422:11 0 komentara

Na Pantovčaku je održan svečani prijem za ratne zapovjednike. Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava jedini je koji je iz vladajuće koalicije stigao na prijem. Tom prilikom razgovarao je s našim Ilijom Jandrićem.

“Presretan sam što sam večeras ovdje”, započeo je Penava.

Na pitanje jesu li trebali doći ministri obrane, branitelja i unutarnjih poslova, kazao je: “Ja vam to ne mogu odgovoriti, svatko ima svoj instikt i viziju. Na Domovinskom ratu ne želim stvari dijeliti i razdvajati. Ovo su obljetnice pobjedničkih vremena s dozom tuge zbog onih kojih nema, ali i zhavalnosti što smo u prigodi imati svoju državu.”

Dragan Primorac se kandidirao za predsjednika RH i ima podršku HDZ-a. Istovremeno, iz HDZ-a očekuju da će Primorac dobiti i podršku DP-a.

“Bilo bi neozbiljno izlijetati sa stavom dok ga zajednički ne donesemo. Kao predsjednik stranke mogu davati neke naznake, ali prerano mi je za govoriti. Doznat ćemo to brzo, u rujnu. Što se tiče Primorca, poznamo se iz vremena kad je bio ministar. Znamo se dugo, dobro smo surađivali, iz osobnog iskustva nemam bilo što ružno ili loše govoriti. O kandidatima sve najbolje, a o stavu DP-a iza sjednice Predsjedništva DP-a”, kazao je Penava.

Ako su sve opcije na stolu, je li opcija i podrška Zoranu Milanoviću? “Svi me to pitaju… Dakle, dok Predsjedništvo stranke ne donese odluku, dotad su sve opcije na stolu”, odgovorio je čelnik stranke.

Osvrnuo se i na navodne podjele u DP-u i izjave Igora Peternela.

“Ušli smo u vrijeme predizborne kampanje za DP, pa je sad dozvoljeno reći pomalo što inače ne. Nemojmo imati ništa protiv različitih stavova sve do točke kad ne štetitimo DP-u. Ova izjava da izbori nisu po demokratskim standardima, model nije prihvatljiv, to je već jedan korak dalje od te crte jer se ovi izbori održavaju na isti način kako su se održavali i svi prije. Zamolio bih kolege, uz poziv svima da se jave i kandidiraju, da razmišljaju o dobrobiti DP-a, da ne iznose teze koje ne stoje”, poručio je Penava.

na pitanje ako je Peternel prešao granice, hoće li uslijediti sankcije, Penava je odgovorio: “Neće radi ove izajve, ali poručujem da narod gleda, ljudi gledaju, gledaju oponenti, nemojmo davati povoda da je DP stranka sa strane gdje se događaju situacije koje nisu normalne.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!