Doznajemo što je istražiteljima rekao policajac nakon krađe oružja specijalcima: “Htio sam pomoći siromašnim roditeljima”

Crna kronika 02. ruj 202418:00 0 komentara
N1

Mladi, 19-godišnji policajac koji je ukrao oružje kolegama specijalcima, te opljačkao jednu lokalnu trgovinu nakon uhićenja priznao je krivnju. Doznaje to N1 iz izvora bliskih ovom slučaju.

Ranije smo javili da je ovom donedavnom zagrebačkom policajcu na zahtjev tužiteljstva određen istražni zatvor kako ne bi ponovio neko od kaznenih djela što su mu stavljena na teret. Osim razbojništva i krađe osumnjičen je i za nedozvoljeno držanje oružja.

Čija je druga puška?

Prema rješenju o provođenju istrage kolegama je ukrao pištolj i automatsku pušku, a kod njega je tijekom pretrage doma i automobila pronađena još jedna puška. Za sada nije potvrđeno je li i tu pušku ukrao iz policijskog sjedišta.

Prema našim izvorima, mladić je u svom iskazu istražiteljima kazao da se na krađu oružja kolegama odlučio kako bi preprodajom tog oružja došao do novca. Naime, tvrdi da su njegovi roditelji jako siromašni, pa im je on želio pomoći.

Kršenje zakona

Priznao je također kako je 19. kolovoza, u želji da dođe do novca i pomogne roditeljima, počinio razbojništvo u trgovini. Vatrenim oružjem zaprijetio je djelatnici i prisilio ju da mu preda novac iz blagajne. Uspio je ukrasti oko 470 eura.

Neslužbeno doznajemo da su i otac i stric ovog mladića imali problema sa zakonom, no unatoč tome on je prošao sigurnosnu provjeru i primljen je u policiju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!