Ivana Kekin: I političari i mediji i građani trebaju se zapitati jednu stvar

Vijesti 10. lip 202413:00 > 13:08 6 komentara

Ivana Kekin zastupnica je koja je na listi Možemo dobila najveći broj preferencijalnih glasova neće u Europski parlament. Svoje mjesto prepušta stranačkom kolegi Gordanu Bosancu.

Kekin je našoj Vanji Kranic rekla da je lijepo vidjeti da je netko prepoznat te da je to rezultat rada stotina volontera i donatora stranke, kao i svih onih koji su ih podržavali u radu, ali i na biralištima.

“Nismo stigli analizirati, rezultati su stigli kasno sinoć. Nastavit ćemo graditi, ovako polako, ali sigurno našu stranku. Ovo je četvrti izborni ciklus u kojemu jako napredujemo”, kaže Kekin.

Što se tiče mogućeg gubitka glasova zbog uspjeha liste GenZ infuencerice Nine Skočak, Kekin kaže kako je upravo Skočak “dobar primjer toga kako se vještim komunikacijskim tehnikama može skrenuti pažnju na politiku i dobiti glasove”.

Osvrnula se i na loš odaziv hrvatskih birača na europske izbore. Tek nešto više od petine birača koji su imali pravo glasa pojavilo se na biralištu. “Odaziv je poražavajući, ljudi su zamoreni politkom. Imali smo lošu kampanju s puno svađa i neugodnog diskursa. Trebamo se i mi političari, ali i mediji i građani zapitati zašto im je tako malo važno tko ih zastupa u EP-u”, zaključuje Kekin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare