Jakov Kitarović bacio se u isti biznis kao i supruga: Ona je lani zaradila gotovo 150 tisuća eura

Vijesti 04. ruj 202414:29 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Nakon bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u savjetničke vode otišao je i njezin suprug Jakov Kitarović.

Početkom studenog prošle godine otvorio je obrt za poslovno savjetovanje Crosspoint. Sjedište mu je u Bauerovoj ulici u Zagrebu, odnosno na adresi na kojoj stanuju supružnici

Bivša predsjednica osnovala je svoju savjetničku tvrtku KGK Advising & Professional Services 2022. godine. Lani je prikazala 219.400 eura prihoda, od čega je sve ostvarila u inozemstvu. Godinu je završila s čistom zaradom od 147 tisuća eura, piše tportal.

Nakon što je otišla s Pantovčaka, Kolinda Grabar Kitarović je 2020. postala članicom Međunarodnog olimpijskog odbora, u kojem radi na volonterskoj bazi.

Bivši profesor na Pomorskom fakultetu

Njezin suprug Jakov nekad je bio profesor na Pomorskom fakultetu u Rijeci, na kojem je diplomirao nautiku. Kako je još magistrirao elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, na Pomorskom fakultetu studentima je držao predavanja o elektroničkoj navigaciji i računalnoj komunikaciji u upravljanju brodom i brodsku elektrotehniku.

Kad je njegova supruga 2015. postala predsjednica, već je godinama bio nezaposlen, odnosno njegov je profesorski status godinama bio u mirovanju jer se posvetio obitelji nakon što je Grabar Kitarović dobila najprije mjesto veleposlanice Republike Hrvatske u SAD-u, da bi zatim otišla na poziciju pomoćnice glavnog tajnika NATO-a.

U prosincu 2015. i Kitarović se poslovno aktivirao. Prvo je dobio posao u zagrebačkoj tvrtki Reversing Labs, koja izrađuje sigurnosne softvere, da bi nakon šest mjeseci prešao u solinski AD Plastik kao savjetnik za korporativnu sigurnost. Uz to je bio honorarni suradnik tvrtke Sentinel Holding AG sa sjedištem u Švicarskoj, prenosi tportal.

Iz AD-a Plastik za tportal su potvrdili da Kitarović više nije njihov zaposlenik. Kad je točno došlo do prekida radnog odnosa i tko ga je inicirao, nisu željeli otkriti, pozivajući se na odredbu o zaštiti podataka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!