Što će sada Dumbović? I treći poduzetnik priznao namještanje poslova za njegovog sina

Crna kronika 10. srp 202414:00 2 komentara
Nikola Cutuk/PIXSELL

Sporazum s USKOK-om danas je na Županijskom sudu u Zagrebu potpisao poduzetnik Dejan Dobrečević, vlasnik tvrtke Skela Banovina te mu je izrečena kazna od 11 mjeseci rada za opće dobro. Priznao je da je sređivao poslove sinu bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića.

Nakon današnjeg priznanja trećeg poduzetnika koji je bio obuhvaćen USKOK-ovom optužnicom, Darinko Dumbović i njegov sin Darko ostali su sami na optuženičkoj klupi. Postupak protiv njih danas je odgođen zbog bolesti Darka Dumbovića, no njihova pozicija u nastavku procesa koji je zakazan za rujan sada je bitno složenija.

Svi poduzetnici priznali

Sva trojica poduzetnika koji su sudjelovali u dogovoru za namještanje radova u gradu Petrinji Dumbovićevom sinu to su i priznala. Dobrečevićeva tvrtka Skela Banovina sudjelovala je u namještanju poslova na rekonstrukciji dječjeg sportskog igrališta – Vatrogasno.

Natječaj za ove radove proveden je u travnju 2019. godine. Povjerenstvo je kao najpovoljnije ponuditelje odabralo dvije tvrtke, no nakon što su se one povukle, Dumbović je donio odluku da se posao dodijeli Dobrečevićevoj firmi. Radilo se o radovima vrijednima nešto više od 600 tisuća eura.

Radovi prepušteni Dumboviću

Dobrečević je danas priznao da je njegova Skela Banovina posao je prepustila Titan commerceu u vlasništvu mlađeg Dumbovića jer je takav dogovor bio s njim i njegovim ocem.

To je, međutim, bilo protivno ugovoru što ga je Skela Banovina imala s Gradom Petrinjom. Prema tom ugovoru najviše 30 posto radova mogao je dobiti podizvođač. Na kraju je Titan commerce i obavio sve radove te naplatilo ukupno 550.240 eura bez PDV-a. Međutim, Darko Dumbović i Dejan Dobrečević su prema Dobrečevićevom priznanju lažirali dokumentaciju kako se ne bi vidjelo da je u svemu sudjelovao sin ondašnjeg gradonačelnika Petrinje.

Neslužbeno doznajemo da i Darinko Dumbović vodi pregovore s USKOK-om oko mogućeg priznanja krivnje, no sporazum još nije postignut.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare