Jure Domazet Lošo – slavodobitnik 309. Sinjske alke

Vijesti 04. kol 202420:36 0 komentara
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Alkar Jure Domazet Lošo slavodobitnik je 309. Sinjske alke, pobijedio je s ukupno šest osvojenih punata u tri trke, za što je dobio zlatnu plaketu Alke i zlatni psten s hrvatskim grbom.

Slavodobitnik Domazet Lošo u prvoj je trci osvojio jedan punat, u drugoj je pogodio ‘u sridu’, dok je u zadnjoj trci uzeo dva punta. Iza sebe je ostavio trojicu alkara kopljanika koji su ovogodišnju alku završili s pet punata, to su Ivo Zorica, Bože Mandac i Stipe Bogdan.

Jure Domazet Lošo rođen je 1987., a na Sinjskoj je alci debitirao 2014. godine. Viteško alkarsko društvo nagradilo je slavodobitnika zlatnom plaketom Alke i novčanim iznosom od 5500 eura, dok ga je pokrovitelj Alke, predsjednik Zoran Milanović nagradio zlatnim prstenom s hrvatskim grbom te sabljom.

Osim Alke, Domazet Lošo prije dva je dana osvojio i Baru, za što je nagrađen brončanom alkom i dva metra zelenog sukna. Do ove godine osvojio je dvije Bare.

U prvoj su trci alkari kopljanici pogodili samo 18 punata, a pogotka ‘u sridu’ nije bilo. Trojica alkara, Bože Mandac, Pavao Prolić i Frano Talaja, osvojili su dva punta, dok su bez punata nakon prve trke ostali Ante Runje i Marko Vrca. Ostalih dvanaest natjecatelja upisali su pogodak ‘u jedan’.

U drugoj su trci gledatelji na tribinama vidjeli dva pogotka ‘u sridu’, onaj Tine Radanovića i Jure Domazeta Loše. I u drugom je djelu bilo uvjerljivo najviše pogodaka ‘u jedan’, njih osam. Pet alkara kopljanika pogodilo je ‘u dva’, među kojima i Bože Mandac koji se sa 4 punta nakon druge trke izjednačio na vrhu ljestvice sa već spomenutim Tinom Radanovićem i Jurom Domazetom Lošom. Ukupno, u drugoj su trci alkari pogodili 24 punta.

S po tri punta u treću je trku ušlo četiri natjecatelja, Ivo Zorica, Pavao Prolić, Ante Zorica i Frano Talaja. Čak osam alkara kopljanika završilo je drugu trku s ukupno dva punta, a na jednom osvojenom puntu ostali su Martin Šušnjara i Josip Jadrijević

S obzirom da nitko nije ostao bez matematičke šanse za pobjedu ili najmanje ulazak u pripetavanje, u posljednju je trku ušlo svih 17 alkara, što dugi niz godina nije zabilježeno.

Redoslijed natjecatelja u trećoj je trci izmijenjen, počevši od onih s jednim puntom prema onima s četiri. Uoči nastupa zadnja tri alkara, vodstvo su preuzeli Ivo Zorica i Stipe Bogdan, svaki s pet punata. Nakon što je Tino Radanović pogodio ‘u ništa’, Jure Domazet Lošo ‘u dva’, posljednji je na trkalište izašao Bože Mandac kojemu su trebala najmanje dva punta za pripetavanje, međutim pogodio je ‘u jedan’.

Ukupno su pogođene samo tri ‘sride’, osim dviju spomenutih u drugoj trci, jednu ‘sridu’ u trećoj trci pogodio je Stipe Bogdan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!