Kajacima blokirali spajanje LNG tankera na Krku. Policija uhitila 13 aktivista

Vijesti 23. kol 202414:40 0 komentara
Tanker u moru
Goran Kovacic/PIXSELL

U tijeku je provjera identiteta osoba i utvrđivanja okolnosti njihovog sudjelovanja u ovom događaju, izvjestila je policija.

“Policija je u ranim jutarnjim satima, nešto prije četiri sata zaprimila dojavu o više osoba na kajacima u blizini LNG terminala prilikom uplovljavanja tankera te da osobe imaju namjeru popeti se na tanker u čemu ih djelatnici i zaštitari svojim postupanjem odvraćaju.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli više osoba kojima se nije mogao provjeriti identitet jer kod sebe nisu posjedovale osobne dokumente radi čega je u službene prostorije privedeno 13 osoba. Prilikom privođenja prema jednoj osobi koja je pružala otpor uporabljena su sredstva prisile (prenošenje zbog pasivnog otpora).

U tijeku je poduzimanje mjera i radnji u cilju provjere identiteta osoba i utvrđivanja okolnosti njihovog sudjelovanja u ovom događaju te provođenje kriminalističkog istraživanja radi postojanja sumnje u počinjenje protupravnih radnji.

Policija je pozvala hitnu pomoć radi pružanja pomoći jednoj osobi, no ne radi se o osobi prema kojoj su uporabljena sredstva prisile”, objavila je policija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!