Klauški: “Dragan Primorac vodi kampanju za sebe, a ne protiv Milanovića”

Vijesti 24. ruj 202420:08 0 komentara

Kolumnist 24sata Tomislav Klauški u N1 Studiju uživo s Ninom Kljenak komentirao je uhićenja HDZ-ovih dužnosnika koji su prije toga dali ostavke na svoje funkcije.

Klauški smatra da ove slučajnosti nisu slučajne. “Sve situacije vuku korijen od imenovanja Ivana Turudića. Premijer je prije koju godinu bio iznenađen uhićenjima ministra zbog čega je zvao i Zlatu Hrvoj Šipek. Sada tog iznenađenja nema jer Plenković te vijesti prima dosta hladno sa spremnim odgovorima i kaže da to više nisu ljudi na funkcijama” , rekao je.

Klauški kaže da je to novi modus operandi. “Očekivalo se da će Turudić ignorirati prijave protiv HDZ-ovaca, ali sada su našli model po kojem će Plenković pretrpjeti što manju štetu. Turudić sada kaže da ne štiti HDZ, ali se pronašao način gdje se HDZ-ovcima da mogućnost da podnesu ostavke”, dodao je.

Komentirao je i predsjedničke izbore.

“Do sada se nije iskristalizirao nitko tko bi mogao ugroziti Zorana Milanovića. Dragan Primorac je izgubio izbore jer je išao protiv HDZ-a i bizarno je da ga sada kandidiraju. On vodi kampanju za sebe, a ne protiv Milanovića. On je svjestan da će možda izgubiti izbore i ne želi iz kampanje izaći kompromitiran. Čak ni Kekin ili Selak Raspudić ne idu protiv Milanovića nego protiv Vlade, tako da je Milanoviću zapravo otvoren put”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!