Kod Nove Gradiške nađena avionska bomba s 250 kg eksploziva. Danas će je uništiti

Vijesti 26. ruj 202408:26 0 komentara
Pexels / Ilustracija

Danas će biti uništena avionska bomba iz Drugog svjetskog rata koja je prekjučer pronađena u Novoj Gradiški, javlja PU brodsko-posavska.

Naime, kako je jutros objavila Policijska uprava brodsko-posavska, u utorak oko 13 sati, prilikom izvođenja radova na postajnom području Policijske postaje Nova Gradiška, zaposlenici privatnog poduzeća su tijekom sanacije zemljišta radnim strojem pronašli minsko-eksplozivno sredstvo, zbog čega su zastali s radovima i obavijestili policiju.

Bomba od 250 kila

“U 13:05 sati na mjesto dojave izašli su policijski službenici PP Nova Gradiška, koji su osigurali mjesto događaja do dolaska policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek, koji je pregledom minsko–eksplozivnog sredstva utvrdio da se radi o eksplozivnoj napravi zaostaloj iz Drugog svjetskog rata – avionska bomba dimenzija 115 x 34 cm koja sadrži oko 250 kg eksploziva”, stoji u policijskom priopćenju.

“Bomba će biti uništena na siguran način danas između 11:30 i 13:30 na području neobrađenih površina Općine Vrbje, oko 2 kilometra sjeverno od mjesta Dolina, blizu granice s BiH”, javljaju iz policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!