Kojundžić: Nezadovoljna konkurencija radi medijsku hajku protiv mene i tvrtke

Vijesti 18. tra 202318:43 2 komentara
N1

Objavljene su ponude za Vladinu antikorupcijsku platformu ''Građani, prijavite korupciju’' vrijednu više od 637.000 eura. Među devet informatičkih tvrtki, najjeftiniju ponudu dala je tvrtka Cuspis. Njezin vlasnik Vinko Kojundžić, inače poznanik ministra zdravstva Vilija Beroš koji je pokušao osposobiti stranicu "CijepiSe", no ona nikada nije zaživjela. Gost Dnevnika u 18 bio je vlasnik Cuspisa Vinko Kojundžić.

Informacijski stručnjak Marko Rakar napisao je nakon što su jučer objavljene ponude za antikorupcijsku platformu da je na djelu poetska pravda.

“Pravda je da treba poštivati zakon. Svjedočimo harangi protiv nas bez dokaza. Oko priče s Ministarstvom zdravstva naš posao oko “CijepiSe” je bio sve po pravilu. Nije bilo problema”, rekao je Kojundžić pa dodaje:

“Neću ulaziti u političke komentare, nisam političare. Očito nitko nije ni pročitao natječaje. Iza harange stoji moja konkurencija. Isti novinar 24sata Ivan Pandžić je prije pisao tekstove i sada piše. Kako to da nismo bili interesantni kad nismo imali najpovoljniju ponudu. Bilo je valjda 30 njih kada nismo prošli”.

Vrijednost nabave za digitalnu platformu preko koje će i građani moći prijaviti korupciju, a imat će i “virtualnog asistenta” koji bi ih vodio kroz postupak, Ministarstvo pravosuđa i uprave je procijenilo na više od 637.000 eura. Cuspis je ponudio 287.000 eura, odnosno 358.750 eura s PDV-om.

“Nismo samo mi s puno nižom cijenom. Novinar iz 24sata koji je pokrenuo temu nije mene uopće kontaktirao. Mene ne zove, a o meni piše. Mi smo samo imali sreće da smo 8.000 eura jeftiniji od druge najjeftinije. Prava vrijednost je ono što je ponudilo devet tvrtki. Neću tužit novinara, ali sljedeći put kad piše, neka zove”, rekao je Kojundžić.

Spočitava mu se poznanstvo s ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

“Počelo je kad je on došao u Ministarstvo, prije za njega nisam ni čuo, mi smo radili na projektu. Ja sam jedan od predstavnika firmi koji ga je najmanje poznavao. Na kraju, ovo je sada Ministarstvo pravosuđa i uprave, tamo nikoa ne poznam. Što sam ja kriv ako sam dao najmanju ponudu? Da se objesim? Ovo je početak medijske hajke. Nezadovoljna konkurencija radi medijsku hajku da se Ministarstvo preplaši”, rekao je Kojundžić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare