Kosor o incidentu u Imotskom: Predsjednički kandidati se moraju izjasniti

Vijesti 07. kol 202419:01 3 komentara
Kosor o ustaštvu u Imotskom: To je kršenje Ustava
N1

Ususret koncerta na stadionu Gospin Dolac u Imotskom, koji je okupio oko 25.000 ljudi, okupila se masa obožavatelja Marka Perkovića Thompsona, Mate Bulića i Dražena Zečića. Bilo je i dignutih ruku u znak nacističkog pozdrava, a mahom se radi o mladim ljudima. Incident je komentirala i Jadranka Kosor, bivša HDZ-ova premijerka.

Da, da. I događaji u Imotskom dokazuju koliko je pogubno bilo uvođenje protuustavnih “dvostrukih konotacija” zloglasnog pozdrava koje je promovirao AP” (Andrej Plenković).

PRH se izjasnio. Očekuje se to i od drugih kandidata. Jer se radi o Ustavu RH i njegovu kršenju.”

Što je rekao Milanović?

“U danima ponosa i slave, kada obilježavamo veličanstvenu pobjedu u Oluji i slobodu koju su nam donijeli hrvatski branitelji, žalosno je gledati kako pojedinci i grupe nepromišljeno i za Hrvatsku štetno opet bacaju u sjenu junake Domovinskog rata kojima se divimo, a promoviraju one prodavače hrvatske zemlje iz daleke prošlosti kojih se moramo sramiti”, naveo je Milanović.

Istaknuo je i kako tzv. NDH nema veze s modernom i suverenom Republikom Hrvatskom. “Naša je dužnost svima koji to ne razumiju ponavljati istinu o prošlosti, u interesu hrvatske budućnosti”, stoji na kraju objave predsjednika republike Zorana Milanovića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare