Kreće suđenje osječkom policajcu koji je ubio Mihaelu Berak

Vijesti 03. srp 202421:06 0 komentara
Kreće suđenje osječkom policajcu koji je ubio Mihaelu Berak
Borna Jaksic/PIXSELL

Na Županijskom sudu u Osijeku započet će suđenje policajcu Marku Smažilu (27) iz Osijeka, deset mjeseci otkako je pucnjem iz službenog pištolja ubio studenticu Mihaelu Berak (21).

Zločin je izazvao veliku pažnju javnosti kada se otkrilo da je Marko Smažil, pokušao prikriti zlodjelo tvrdeći da se ona sama ubila njegovim pištoljem.

Ubrzo je utvrđeno da to nije istina, a Smažil je više puta mijenjao izjave o načinu na koji je djevojka stradala.

Pojavila se i sumnja da Policijska uprava osječko-baranjska, čiji je Smažil bio zaposlenik, štiti počinitelja kvalificirajući zločin blažom kategorijom od realne.

Smažil je optužen da je nehotično usmrtio mladu Mihaelu nespretnim rukovanjem pištoljem.

Prema optužnici, Smažila se tereti da je 20. rujna 2023. godine oko 22 sata, u osječkom stanu koji je koristio, s namjerom da ubije Mihaelu Berak, iz službenog pištolja ispalio hitac koji joj je nanio tešku i po život opasnu ozljedu glave od koje je odmah preminula.

Davao je lažne iskaze

Na kraju, policija je prihvatila njegovu verziju događaja da je pucanj bio slučajan, što predstavlja blaže kazneno djelo u odnosu na ubojstvo.

Javnost, kao i obitelj ubijene Mihaele, izrazili su nezadovoljstvo tijekom istrage i sumnje da je policajac povlašten, optužujući policiju za zataškavanje.

Organizirani su brojni prosvjdi kako bi se pravedno sudilo mladom policajcu koji je ubio studenticu.

Šest mjeseci poslije, Državno odvjetništvo ostalo je pri optužbi za ubojstvo te bi Smažil, koji je od dana uhićenja u pritvoru, mogao dobiti kaznu zatvora od najmanje pet godina, piše Danas.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!