Drama u vlaku nedaleko od Koprivnice. Uhićene dvije osobe

Crna kronika 14. ruj 202409:16 0 komentara
Drama u vlaku nedaleko od Koprivnice. Uhićene dvije osobe
Zvonimir Barisin/PIXSELL / Ilustracija

Policija je u petak u poslijepodnevnim satima na koprivničkom području, prilikom nadzora putnika u međunarodnom vlaku Zagreb-Budimpešta spriječila krijumčarenje stranih državljana.

Porijeklom iz Azerbajdžana

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenih državljana Azerbajdžana starosti 42 i 31 godinu.

Osumnjičeni su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, sastali se sa stranim državljanima koji su prethodno nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, te im u cilju odlaska u druge zemlje Europske unije omogućili daljnje kretanje kroz Republiku Hrvatsku”, priopćili su iz Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku. Prema stranim državljanima je postupano sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima, priopćili su u subotu iz policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!