Kriminalist: Žrtva obračuna je i dalje ugrožena i ima policijsku zaštitu

Vijesti 12. tra 202313:43 0 komentara
Miroslav Lelas/Pixsell

Kriminalist Tonči Prodan, gostovao je u N1 Studiju uživo u kojem je komentirao krvavi obračun u Splitu.

“Kao osoba od struke držao bih se činjenica koje su poznate. Upucana osoba zadobila je teže tjelesne povrede, očigledno je da se radilo o vatrenom oružju. Sukladno propisima, policija je poduzela sve hitne istražne radnje. Na mjestu događaju se traže tragovi. Radi se o tajnim postupcima koje policija iz taktičkih razloga ne iznosi, a još uvijek se traže informacije i od građana”, rekao je kriminalist Tonči Prodan.

Navodi da je indikativno da se radi o osobama koje su bliske kriminalnom miljeu.

“Neki od njih su osuđivani, izdržavali su zatvor za teška kaznena djela ubojstva i pokušaja ubojstva. To može biti jedna od verzija. Preuranjeno je za reći da su ti muškarci počinitelji ovog djela. Mislim da će potrajati istražne radnje dok se ne pronađu ove osobe”, rekao je pa je dodao: “Policija je napravila hitne blokade da se ispriječi izlaz tim osobama iz grada. Teško je kazati da se te osobe ne nalaze na području Splitsko-dalmatinske županije, pretpostavljam da da. Mislim da ove osobe nisu mogle pobjeći daleko, ali druge detalje ne znamo”.

Za kraj kaže da je žrtva obračuna i dalje ugrožena te uživa policijsku zaštitu. “Napad je vjerojatno učinjen da ga se zastraši, ukoliko ne i s krajnjom namjerom da ga se liši života”, zaključio je.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!