Kroflin: Ministar nas ignorira, nemamo nikakvu komunikaciju

Vijesti 09. ruj 202409:11 0 komentara
Matija Kroflin
N1

Glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Matija Kroflin bio je gost Novog dana kod naše Nine Kljenak. Kaže da pregovori za granski ugovor moraju hitno početi

“U ovom trenutku imamo problem socijalnog dijaloga s Ministarstvom. Ministar nas ne uvažava, ministar nas ignorira. Nismo imali nikakvu komunikaciju s Ministarstvom od početka godine, zapravo od završetka procesa donošenja nove uredbe o koeficijentima, tada smo zadnji put komunicirali s ministrom i imali sastanak.”

“Ako se ministar od prosinca do rujna nije udostojio poslati bar termin sastanka ili neku informaciju, razmatranje da ćemo tad i tad imati neki stav, pa je li to normalna pozicija. Što bismo mi trebali čekati još deset mjeseci da nas ministar pozove i da krenemo razgovarati o granskom ugovoru”, dodao je Kroflin.

Kroflin je istaknuo da Sindikat nema izbora te da imaju obavezu završiti kolektivni ugovor: “Ako ne ide požurnicama, normalnim tijekom, onda se to mora raditi na ovaj način.”

Kroflin je istaknuo kako Ministarstvo do kraja tjedna ima rok za dostavu termina nastavka pregovora za granski kolektivni ugovor.

Ako do toga ne dođe, najavit će prosvjed.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!