VIDEO / Bivšeg HDZ-ovog načelnika privela policija. Doznajemo za što je prijavljen

Crna kronika 14. lip 202415:27 0 komentara
Marko Jurinec/PIXSELL

Društvenim mrežama danas se proširila snimka privođenja Krunoslava Jurgeca, bivšeg HDZ-ovog načelnika Donje Voće.

Iz Policijske uprave varaždinske za N1 su potvrdili da je ovaj 44-godišnjak pritvoren zbog nametljivog ponašanja.

Pratio i snimao žrtve, slao im poruke

“Nad osumnjičenim je provedeno kriminalističko istraživanje, te je nakon njega predan pritvorskom nadzorniku”, kazala nam je Maja Ptiček iz PU varaždinske. Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu objavilo je da je to nametljivo ponašanje trajalo od početka 2022. a Jurgecove žrtve bili su 40-godišnjak i 51-godišnjakinja. Osim što ih je pratio i snimao, poslao im je i više stotina poruka putem elektroničke pošte.

“Državno odvjetništvo je donijelo rješenje kojim su osumnjičeniku određene mjere opreza zabrane približavanja žrtvama, zabrane uspostavljanja ili održavanja izravne i neizravne veze sa žrtvama i zabrane uhođenja i uznemiravanja žrtava”, priopćeno je.

Inače, Jurgec je i lani bio uhićen zbog nametljivog ponašanja i prijetnji svojoj nasljednici na čelu Općine Donja Voća. On je tu općinu vodio od 2009. do 2021. godine.
Od ranije je poznato da je Općina Donja Voća morala platiti dugove za gorivo što ih je ostavio, a ovršen im je račun i zbog duga koji je napravio prema tvrtki Lovrini vinogradi, koja je vlasnik poznate lokalne vinarije.

Teške optužbe protiv bivšeg načelnika

Osim toga Jurgec je bio završio i pod optužbom za seriju kreditnih prijevara na štetu Erste banke. Zbog tih zlouporaba, protiv Jurgeca i još dvoje ljudi podignuta je optužnica i pokrenut postupak na varaždinskom Županijskom sudu. Osim za malverzacije s kreditima, Jurgec je optužen i da je prijetio voditelju banke.

Inače, ovog HDZ-ovog načelnika upoznala je i šira javnost nakon što je u siječnju 2015. na internetu je osvanula snimka na kojoj pjeva stihove ‘Sarajevo ispod Trebevića, bit ćeš opet Ante Pavelića’.

Na mutnoj i kratkoj snimci vidi se jedino on kako na svadbi uzima mikrofon, stupa na prazni plesni prostor, kratko obrazlaže kako je on ‘za HDZ’, te potom bez nekog povoda i objašnjenja dva puta ponavlja spomenute stihove.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!