“Lavovi i medvjedi imaju sponzore u ZOO, i siromašna djecu trebaju vašu pomoć”

Vijesti 11. lip 202314:12 0 komentara

Dječak Zlatko nema novca za izlet, naočale ni bicikl. Jasna jako voli čitati, ali čak i iskaznica gradske knjižnice za nju i njenu majku predstavlja luksuz. Đurđicina mama nije imala dva eura za razredno slikanje – molila je odgodu dok sjedne dječji doplatak.

Namjenski račun Zaklade SOLIDARNA
IBAN: HR6324020061500078383
Svrha: DONACIJA – Fond Desa i Jerko Baković
Model: 00
Banka: Erste banka

Imena spomenute djece su promijenjena, ali opisane životne okolnosti bolno su istinite. Kolegica Sanja Modrić u Telegramu izvukla je tek nekoliko potresnih životnih priča koje su pristigle na natječaj Zaklade Solidarna za stipendiranje školovanja siromašne djece.

Solidarna namjerava podijeliti 30 stipendija, u samo nekoliko dana stiglo im je čak 170 prijava.

Iz Solidarne kažu da im je gotovo nemoguće odbaciti ijednu pa pozivaju sve na donacije – posebno one koji mogu izdvojiti više. Jedan takav veliki donator odvojio je 40 tisuća eura i za svaki euro prikupljen u akciji će dati još jedan.

“Za naš razred – naših 30 djece koje želimo stipendirati i kojima želimo dati po 150 eura mjesečno – godišnje nam treba 54 tisuće eura. Dakle, čak i ako skupimo 40 tisuća eura na koje će donator dati još 40 tisuća – tih 80.000 je dovoljno za godinu i pol dana. A mi želimo djecu pratiti sve do mature”, objasnila je u Točki na tjedan na N1 Sanja Sarnavka, članica Upravnog vijeća Zaklade Solidarna.

Svaka donacija je važna, a još koji veliki donator – značio bi puno.

“Kad vodim unučice u Zoološki vrt, vidim da lavovi imaju sponzore, medvjedi imaju sponozre. Ako možete, javite se, preuzmite sponzoriranje školovanja ove djece jer im je obrazovanje jedina garancija da će imati šansu za pristojan život”, ističe Sarnavka.

Donirati možete putem KEKS Paya, karticama ili PayPalom, skeniranjem barkodova na stranici www.solidarna.hr, a podaci za uplatu su slijedeći:

Namjenski račun Zaklade SOLIDARNA
IBAN: HR6324020061500078383
Svrha: DONACIJA – Fond Desa i Jerko Baković
Model: 00
Banka: Erste banka

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!