Zbog DP-a opet aktualno pitanje – “gdje si bio 1991.”: Radić odgovorio je li bio podoficir JNA

Vijesti 24. kol 202418:37 0 komentara

Unutarstranački izbori u Domovinskom pokretu pokrenuli su i stara pitanja, poput onog - gdje si bio 1991.

Naš Ilija Radić upitao je kandidata za predsjednika DP-a, Marija Radića, upravo to pitanje.

“Naravno, 1991. bio sam u HV-u, bio sam dragovoljac Domovinskog rata i imam stotinu svjedoka. To je neupitno, i poslao sam i svoje potvrde, a pozvao sam svog kolegu da i on pošalje svoje”, rekao je.

Podoficir u JNA

Njegov protu-kandidat, Ivan Penava, rekao je da je u to vrijeme Radić bio podoficir u vojsci JNA. “O tome sam već govorio, bio sam u zrakoplovnoj školi, kao i puno mojih kolgea i prijatelja. Ako je to tako veliki krimen neka osude sve koji su tada prešli u HV”, odgovorio je.

Na tvrdnju Penava da je on poslan iz “duboke države” da sruši DP, kaže da izmišlja “sve luđe i luđe priče”.

“Kada se kaže duboka država pomisli se na Vladimira Šeksa i takve likove., Mene Šeks nije pomilovao, a Penava dobro zna koga je pomilovao 1990-ih. Netko tko je stvorio DP, sada da ga ruši? To govori o nezrelosti njihovoj. Možda je Penavu prebrzo doveo za ručicu u školu za nastavnika, pa za ravnatelja, pa za gradonačelnika HDZ-a, pa ga je doveo u stranku. On još uvijek ima svoju stranku i ima pričuvni položaj”, dodao je.

Napomenuo je da u slučaju pobjede neće izbaciti Penavu. “Čudno je da ima stranku koju nije ugasio. Ja nikoga izbacivati neću”, rekao je.

O napuštanju DP-a rekao je da “nikad majka i otac ne napuštaju svoje dijete”.

Komentirao je i nezadovoljstvo raspodjelom resora u Vladi. “Nije to nikakva poruka Plenkoviću, on je tu najmanje kriv. Mi ćemo pričati kako možemo sudjelovati i ne sudjelovati, ali da ćemo biti jak klub u Saboru, bit ćemo”, istaknuo je.

O optužbama Stipe Mlinarića Ćipe da ga je ucijenio, kaže da to nisu istine i da je svatko tko zna za neko kazneno djelo, dužan ga je prijaviti.

Na kraju je poručio Penava, da se smire strasti i da ionako zna da je gotovo te da će biti mjesta u DP-u i za njega.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!