Marko Jelić: U ovih 29 godina napravili smo veliki iskorak

Vijesti 05. kol 202408:33 0 komentara

U Kninu se održava svečana proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 29. godišnjice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja.

Župan šibensko-kninski i  bivši gradonačelnik Knina, Marko Jelić, očekuje da će se svi držati digniteta i da treba voditi računa o braniteljima koji su dali svoj život za Hrvatsku te da međusobne razmirice nisu dobrodošle.

“Prije svega, ovo je dan mira jer je današnjim danom praktički završilo razdoblje krvi, muke, suza i razaranja, ne samo u Hrvatskoj nego i u okolnim zemljama. Hrvatske je jedna demokratska zemlje, i treba raditi na svojoj demokraciji. U ovih 29 godina smo napravili veliki iskorak iz razorene zemlje do zemlje koja ima utjecaj u EU-u i članica je NATO-a i u koju se ljudi sada vraćaju”, rekao je.

“Odite u susjedstvo i vidjet ćete da moramo biti sretni što smo se uspeli izdići iz onoga u čemu smo prije bili, U svijetu se stalno događaju nekakve pripreme i ratovi. Mi smo jedan od 192. naroda koji ima svoju državu, a to nije lako, i to znamo iz 900 godina neimanja. Sada imamo svoju zemlju koja je naša i trebamo se brinuti o svakog građaninu i onome koji je došao ovdje”, dodao je.

“Treba uvijek imati na umu da jedna noć i najveće demokracije dijeli od koncentracijskih logora jer demokracija je biljka koja je vrlo osjetljiva i svatko od nas se treba brinuti o toj biljci”, naveo je Jelić.

Na pitanje je li Knin zaboravljeni grad, kaže da je Knin uređen grad i ima sve elemente velikog grada, iako to nije. “Od visokog obrazovanja do vrtića, velike bolnice, dakle cijela vertikala. Knin je dobar grad za život, ali moramo se truditi jer ako prestanete onda nestanete. Treba uzeti u obzir da je ovo temeljeno na europskim sredstvima koje će poslije 2027. nestati i treba ulagati u nove tehnologije”, istaknuo je.

Potvrdio je da se ne planira više kandidirati u politici jer ne želi da “sustav bude njegov talac”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!