Medved: Srbija ne surađuje u rješavanju sudbina nestalih u Domovinskom ratu

Vijesti 14. lis 202416:04 1 komentar
Borna Jaksic/PIXSELL

Ministar branitelja Tomo Medved kritizirao je u ponedjeljak Srbiju da ne surađuje u rješavanju sudbina nestalih u Domovinskom ratu unatoč svim pozivima s hrvatske strane i prozvao ih da se ni 33 godine kasnije nisu u stanju suočiti s odgovornošću za agresiju na Hrvatsku.

Ministar branitelja sudjelovao je na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve velikosrpske agresije nad mještanima Sotina.

Obilježavanje je počelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja sotinskim žrtvama na Trgu žrtava.

Medved je u kratkoj izjavi novinarima rekao da Srbija uopće ne surađuje u rješavanju sudbina nestalih u Domovinskom ratu.

“Ta suradnja u potpunosti nedostaje. Unatoč svim našim pozivima. Podsjetit ću da smo prije nekoliko tjedana imali jednu identifikaciju u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gdje smo pozvali njihove službene predstavnike da dođu i nazoče identifikaciji jer članovi obitelji tih osoba žive na teritoriju Bosne i Hercegovine, na teritoriju Srbije. Nisu se odazvali niti na tu identifikaciju”, rekao je Medved.

Medved je Srbiji iz Sotina uputio još jedan poziv da daju doprinos u pronalasku posmrtnih ostataka i rješavanju pitanja nestalih u Domovinskom ratu.

Prozvao je Srbiju da se “ni 33 godina poslije svog zločina počinjenog u Republici Hrvatskoj nije kadra suočiti sa svojom ulogom provođenja velikosrpske agresije na Hrvatsku”.

Ministar i potpredsjednik vlade nije htio komentirati tvrdnje šefa hrvatske diplomacije Gordana Grlića Radmana o ruskom financiranju kampanje predsjednika Zorana Milanovića.

Ministar vanjskih i europskih poslova sugerirao je u petak da Rusija financira predizbornu kampanju predsjednika i predložio da Sabor smijeni Milanovića manje od dva mjeseca od predsjedničkih izbora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare