VIDEO / Milanović odlikovao v.d. ravnatelja SOA-e koji na spomen dva imena nije mogao suspregnuti suze

Vijesti 27. kol 202415:31 0 komentara

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je v.d. ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Danijela Markića Redom kneza Branimira s ogrlicom za osobite zasluge stečene u promicanju međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske i njezina odnosa s drugim državama na području sigurnosno-obavještajnog rada.

“Veliko iznenađenje”

Markić je započeo govor zahvalivši se Zoranu Milanoviću na suradnji.

“Želio bih vam zahvaliti na suradnji koju smo imali, Vi kao predsjednik država ja kao ravnatelj službe. Po mom suradnja je bila uzorna.”. Potom se zahvalio je i bivšoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, bivšem premijeru Tihomiru Oreškoviću, kao i premijeru Andreju Plenkoviću.

“Zahvalio bih se i vašoj prethodnici Kolindi Grabar Kitarović s kojom sam odlično surađivao kao i bivšom premijeru Tihomiru Oreškoviću koji je nekako mene doveo do te pozicije. Do dan danas ne znam ni kako ni zašto. Zahvalio bih se i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću s kojim surađujem već osam godina intenzivno. Svi vi imate zajedničku jednu karakteristiku. Vi ste željeli jednu profesionalnu službu, efikasnu službu, u službi građana i države, i jednu depolitiziranu službu. To ste imali i to ćete Vi kao predsjednik države nastaviti imati.”

“Za mene je ovo odlikovanje jedno veliko iznenađenje. Nisam nikad smatrao da zaslužujem bilo što. Jer sam došao vlastitom voljom i uvijek sam radio što sam želio i volio raditi na meni najbolji način. Čim sam došao u Hrvatskoj sam znao da sam dio povijesti. Ali sam znao da sam karika bez koje se može”, rekao je Markić koji se zatim u suzama zahvalio generalima Anti Rosi i Anti Gotovini za koje je izjavio kako “bez njih ne bi bio tu niti bio čovjek koji sam danas.”

“Dug koji osjećam oprema njima se ne da mjeriti. Za kraj bi mogao izdvojiti svih tisuću zaposlenika. Jer kada vodite vrhunski sustav lako vas netko i prepozna”, zaključio je Markić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!