Milanović: Ovdje je stažirao i prvi hrvatski predsjednik kao partizanski komesar, a kasnije disident

Vijesti 08. ruj 202418:02 0 komentara
Damir Spehar/PIXSELL

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, općina Gornja Rijeka u nedjelju je proslavila Dan općine, na proslavi je bio i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Iako joj izvorni proračun iznosi skromnih 200 tisuća eura, u općini se provode vrijedni projekti.

#related-news_0

Načelnik Gornje Rijeke Darko Fištrović kao glavni projekt istaknuo je katastarsku izmjeru koja je u tijeku, te modernizaciju nerazvrstanih cesta u koju je uloženo 59 tisuća eura. Prošle godine proširena je javna rasvjeta, a ujedno je postavljena led rasvjeta. Otprilike dva milijuna eura ulaže se u magistralni vodovod.

Fištrović je naglasio da su za revitalizaciju Malog Kalnika od Ministarstva kulture dobili 24 tisuća eura, a trenutno se tamo obavljaju arheološka iskapanja.

Načelnik je podsjetio kako mu je predizborno obećanje bilo gradnja svlačionica za nogometaše, a taj će projekt realizirati do kraja mandata. Prošle godine u njihovu gradnju uloženo je 116 tisuća eura, a ove 131 tisuća eura iz vlastitog proračuna.

Prilikom obraćanja, predsjednik Milanović naglasio je važnost očuvanja kajkavskog narječja i svih lokalnih idioma.

“Ovdje na Kalniku mnogi su stažirali. Među njima i prvi hrvatski predsjednik kao partizanski komesar, a kasnije disident“, rekao je Milanović.

Pozvao je da se iskoristi svaki euro iz europskih fondova jer to je, istaknuo je, naš novac. U Donjoj Rijeci donose se odluke hoće li se u njoj bolje živjeti, hoće li lokalno stanovništvo iseljavati iz nje, kazao je predsjednik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_1

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!