Doznajemo tko je policajac koji je specijalcima ukrao oružje pa pljačkao

Crna kronika 02. ruj 202411:56 0 komentara
Sandra Simunovic/PIXSELL

U istražnom zatvoru završio je 22-godišnji policajac osumnjičen da je ukrao službeno oružje svojim kolegama iz specijalne policije, te zatim počinio razbojništvo.

Mladić je lani završio policijsku školu, te je bio i među nagrađenima na malonogometnom turniru koji je prigodno organiziran. Osim toga, kao proizlazi iz javno dostupnih podataka aktivno se bavio trčanjem i sudjelovao u trkačkim natjecanjima.

Očito je, dakle, tek počeo raditi, a sada je već osumnjičen za teška kaznena djela.

Za što je sve osumnjičen?

Naime, policija je još ovaj vikend potvrdila da je 16. srpnja u zgradi Jedinice Specijalne i interventne policije PUZ-a u Susedgradu gdje je 22-godišnjak radio ukrao kolegi službeni pištolj. Oružje je kasnije prodao, ali su ga policajci uspjeli pronaći. Za sada se još utvrđuje kako je do preprodaje oružja došlo, a nije isključeno da će kazneno odgovarati i osoba koja ga je kupila.

Mjesec i pol dana kasnije, mladi policajac ponovno je krao u službenom policijskom sjedištu specijalne policije. Tada je ukrao automatsku pušku. Ona je pronađena kod njega prije uhićenja. No, pronađena je još jedna puška, te nekoliko komada streljiva.

U međuvremenu, 19. kolovoza, 22-godišnjak je, prema prijavi, počinio razbojništvo u trgovini u Leprovici kod Dugog Sela. Prijetio je pištoljem i ukrao nekoliko stotina eura.

Udaljen je iz službe

Iz PU zagrebačke potvrđeno je da je protiv njega već pokrenut i disciplinski postupak.

“S obzirom na to da se radi o policijskom službeniku, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke, osumnjičeni je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu”, naveli su.

Kaznena prijava 22-godišnjaka tereti za razbojništvo, nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te dva kaznena djela teške krađe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!