Muškarac (72) kazneno prijavljen zbog izazivanja požara u Smokoviću

Crna kronika 03. kol 202417:20 0 komentara
Muškarac (71) kazneno prijavljen zbog izazivanja požara u Smokoviću.
Sime Zelic/PIXSELL

Zadarska policija izvijestila je u subotu da je podigla kaznenu prijavu protiv 72-godišnjeg muškarca, osumnjičenog za namjerno izazivanje požara u Smokoviću pokraj Zadra 30. srpnja.

Muškarca se sumnjiči da je toga dana u popodnevnim satima kod Smokovića otvorenim plamenom namjerno izazvao požar koji se proširio. Na taj je način doveo je u opasnost živote ljudi te izazvao štetu na imovini velikih razmjera, ističe se u priopćenju.

Požar se proširio na ukupnu površinu od oko 1000 hektara. Izgorjelo više drvenih baraka, kamp-kućica, osobnih automobila i mopeda, jedno vozilo Quad te jedna priključna prikolica, sve u vlasništvu više osoba koje su boravile na području koje je zahvaćeno požarom. Također, požar je zahvatio i manju vikend-kuću u Smokoviću te oko 150 stabala maslina u tri maslinika te suhu travu i nisko raslinje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policija je na temelju naloga nadležnog suda pretražila dom osumnjičenog, druge prostorije i automobil. Pronašli su i oduzeli više komada različitih predmeta pogodnih za potpalu vatre te sedam komada streljiva.

Protiv 72-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru i predan je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Nadležnom sudu u Zadru policija podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!