Nacional: Uskok je tražio od Rimac da lažno svjedoči protiv Turudića

Vijesti 06. velj 202408:27 2 komentara
Marko Prpic / Pixsell

Kako piše Nacional u današnjem broju, Josipa Pleslić (bivša Rimac) poslala je u ponedjeljak dopis ministrima Davoru Božinoviću i Ivanu Malenici te ravnatelju Markiću u kojem tvrdi da je Uskok od nje tražio da lažno svjedoči protiv Turudića.

Prema navodima tjednika, Vanja Marušić, kao tadašnja ravnateljica Uskoka, planirala je u ljeto 2021. kazneno goniti i službeno optužiti Ivana Turudića, suca Visokog kaznenog suda i aktualnog Vladinog kandidata za glavnog državnog odvjetnika, za zloupotrebu položaja i ovlasti zbog sumnje da se neprimjereno umiješao u kazneni postupak protiv Ivana Inje Bašića kako bi mu se u ranoj fazi tog postupka ukinuo pritvor.

Uskok sumnja da je Turudić za taj svoj navodni angažman trebao biti nagrađen, a važan dokaz za te svoje sumnje Vanja Marušić pokušala je dobiti od Josipe Pleslić (nekad Rimac), piše Nacional u novom broju.

“Uskok mi je nudio nagodbu. Ključan uvjet bio je da optužim Turudića. Odbila sam, ne mogu lažno svjedočiti protiv njega”, rekla je Nacionalu Josipa Pleslić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare