Nađi: Zurovec svim silama želi s HDZ-om

Vijesti 24. kol 202414:40 0 komentara
Davor Nađi
Davor Puklavec/PIXSELL

Saborski zastupnik i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian te načelnik Općine Križ Marko Magdić danas su objavili izlazak iz stranke Fokus, čime je Fokus prestao biti parlamentarna stranka a oni će politički put nastaviti kao nezavisni.

“Izlazak Darija Zurovca iz stranke Fokus nije iznenađenje. On svim silama želi s HDZ-om, što se dalo naslutiti već nakon parlamentarnih izbora. Puno je određeniji bio ovih dana u izjavi za jednu nacionalnu televiziju gdje se vidjelo da će se ta trgovina javno obznaniti na sljedećim lokalnim izborima. Plan je bio da se sve to prikrije kroz neuspjeli pokušaj preuzimanja stranke”, rekao je Nađi.

“Jer ako ode sam onda je žeton, a ako HDZ-u dovede stranku onda je u koaliciji. Međutim, Zurovčeva kandidatura je propala već u njegovoj županijskoj organizaciji, kojoj osobno predsjeda i kod tima koji je sam birao, pa nije ni pokušao dalje jer je već u startu vidio da neće moći preuzeti stranku i da nema podršku članstva. A to je htio napraviti da ne ispadne žeton”, dodao je, prenosi Index.hr.

“Molim samo Darija Zurovca da ne obmanjuje javnost i izvlači se na gluposti, jer je svima jasno da on ide van zbog HDZ-a. Svi smo vidjeli kako se ponašao nakon izbora i jasno je kakvo se preslagivanje sada događa na političkoj sceni. Sve će izaći na vidjelo već do sljedećih lokalnih izbora” – istaknuo je Nađi te dodao kako mu je žao onih koji sa Zurovcem idu kao miraz.

“Svi znamo zašto mu treba taj mandat”

“Zurovec je prošao na preferencijalne glasove, ali ti glasovi nisu ni pola koliko mu je trebalo za mandat. Dakle, i matematički i moralno bi trebao vratiti mandat stranci. Mandat mu je osigurala stranka. Naravno, ne očekujem da će on to i napraviti. Svi znamo zašto mu treba taj mandat.”

Nađi je na kraju istaknuo kako je kao predsjednik u odlasku ponosan na rezultate stranke u samo četiri godine postojanja. Fokus je osigurao parlamentarni status već u prvim mjesecima nakon osnivanja, a na ovim zadnjim izborima nije se priklonio ni HDZ-u ni SDP-u te u konačnici dobio podršku više od 40.000 birača, rekao je.

Uspješnost politika stranke Fokus u lokalnim sredinama vidi se u kvaliteti života, transparentnosti javne uprave, jednostavnosti poslovanja, demografskom rastu, napretku i kvaliteti života, dodao je Nađi.

“I dalje ćemo govoriti ono što treba reći”

“Fokus će na nacionalnoj razini i dalje živom držati ideju liberalizma u hrvatskom političkom prostoru i govoriti ono što je potrebno reći, a ne ono što većina želi čuti. Stranka je prva upozoravala na loš zakon o obnovi, na štetnost politika u koroni, na zarobljavanje institucija.

Fokus je zagovarao izgradnju energane na otpad u Zagrebu, smanjenje poreza na dohodak u cijeloj državi, rezanje parafiskalnih nameta. S vremenom se pokazalo da je Fokus oko svega toga bio u pravu. I nakon ovog provjetravanja stranke, Fokus će ostati snažna stranka, okupljena oko ideje za bolju Hrvatsku, a ne osobne interese”; zaključio je predsjednik Fokusa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!