Nakon napada na brata DP-ovog ministra oglasili se iz stranke: “Provodila se neviđena medijska hajka”

Vijesti 11. lis 202412:37 0 komentara
N1

Jučer ujutro u Trilju nožem je napadnut Zvonimir Šipić, 54-godišnji brat DP-ovog ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića. O napadu na brata ministra oglasio se i Domovinski pokret.

Iako je Zvonimir Šipić za Slobodnu Dalmaciju izjavio da napad nema veze ni s njim ni s bratom, Domovinski pokret napad povezuje s medijskim napisima o ministru.

Njihove priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Domovinski pokret najoštrije osuđuje napad na Zvonimira Šipića, brata ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića, koji je jučer ujutro napadnut nožem u Trilju. Obitelj Šipić te sam ministar Ivan Šipić duboko su potreseni ovim događajem. Ne smijemo zaboraviti da se u posljednja dva tjedna provodila neviđena medijska hajka na ministra Ivana Šipića tijekom koje su se u medijski prostor plasirale brojne neutemeljene optužbe i ružne izjave koje su, nažalost, otvorile prostor za ovakve nesretne događaje. Otvaranje prostora za mržnju i napade na obitelj ministra Domovinskom pokretu apsolutno je neprihvatljivo.

Pozivamo sve one koji su cijelo vrijeme huškali i podgrijavali atmosferu linča prema ministru da jasno i glasno osude ovaj napad. Ovim putem pitamo ih i – koji je vaš udio u svemu tome? Jesu li vaša retorika i neutemeljene optužbe doprinijele ovom strašnom činu? Domovinski pokret očekuje brzu i učinkovitu reakciju nadležnih institucija kako bi se pravda zadovoljila, a Zvonimiru Šipiću, koji je dao neizmjeran doprinos u Domovinskom ratu, želimo brz oporavak.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!