Nediljku Dujiću trese se stolica? Dabro je nezadovoljan, smetaju ga dvije stvari

Vijesti 19. kol 202410:45 1 komentar
Emica Elvedji / Pixsell

DP-ov ministar poljoprivrede Josip Dabro nezadovoljan je gospodarenjem u UŠP-u Vinkovci i sanacijom hrastove šume u spačvanskom bazenu

Predsjedniku Uprave Hrvatskih šuma, Nediljku Dujiću trese se stolica, a hoće li biti smijenjen s te dužnosti, kao i kakva će biti sudbina ostalih članova Uprave i Nadzornog odbora tog poduzeća, uvelike ovisi o rezultatima procjene stanja drvne mase u spačvanskom bazenu nakon vjetroloma koji je 2023. godine poharao šume hrasta lužnjaka. Procjenu će, doznali Jutarnji list, napraviti Hrvatski šumarski institut i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, a trebala bi biti dovršena do kraja rujna ili početka listopada.

Naime, cijela Uprava i Nadzorni odbor Hrvatskih šuma stavili su dolaskom novog ministra poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josipa Dabre iz DP-a svoje mandate na raspolaganje, a Dabro, prema dobro upućenom izvoru Jutarnjeg lista, nije zadovoljan radom Hrvatskih šuma.

Budući da je novi ministar poljoprivrede iz kvote DP-a čija je baza u Slavoniji, ne treba čuditi što će o sudbini aktualnog vodstva ovog javnog poduzeća presuditi stanje u Upravi šuma Podružnica (UPŠ) Vinkovci. Opterećujuća je činjenica da nakon jakog nevremena koje je prošle godine zahvatilo to područje Hrvatske šume nisu uspjele prodati svu drvnu građu, čija se količina neplanirano jako povećala, a to je bio samo povod za dodatnu eskalaciju sukoba na relaciji Hrvatske šume i Udruge drvne i papirne industrije koju vodi Ivić Pašalić. Sukob se nedavno, kada je izbio požar u skradinskom zaleđu, prelio i na stranice medija te stavio Dujića u prvi plan, ali ne samo zbog supruge i kćeri koje su pred televizijskim kamerama vrijeđale vatrogasce nazivajući ih nakazama, nego i Dujićevih tvrdnji da je netko podmetnuo požar kod njegove kuće.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare