Njemački motoristi donirali hrvatskoj bolnici opremu vrijednu 250 tisuća eura

Vijesti 14. kol 202414:00 0 komentara
Dusko Jaramaz/PIXSELL

U bjelovarsku Opću bolnicu "Dr. Anđelko Višić" u srijedu je stigla donacija medicinske opreme iz Njemačke vrijedna 250 tisuća eura, koju je organizirala udruga njemačkih motorista Biker-Brummi-Hilfe.

Donacija je u Opću bolnicu Bjelovar stigla u tri šlepera koje su dovezli liječnici, motoristi i vozači kamiona. Jedan od njih je umirovljeni njemački kardiokirurg dr. Herman Monzer, koji je istaknuo kako je cilj njihove udruge pomoći opremanju bolnica.

“S programom donacija započeli smo prije 22 godine, a ovo je naš 25. transport. Sada je na red došla bjelovarska bolnica, a nadam se da će ova donacije biti od pomoći”, izjavio je umirovljeni kardiokirurg Monzer.

Donacija uključuje tri ultrazvučna aparata, aparat za ergometriju, defibrilator, 40 bolesničkih kreveta i drugu medicinsku opremu.

Ravnateljica bolnice Sanela Grbaš Bratković istaknula je da će oprema omogućiti smanjenje lista čekanja, posebno u radiologiji, te pomoći u otvaranju novog odjela palijativne skrbi.

Moto klub Bjelovar, u suradnji s kolegama iz Slavonskog Broda, posredovao je u ovoj donaciji, a županijska pročelnica za zdravstvo Andrea Bengez zahvalila je na donaciji i projektu, naglasivši važnost ulaganja u zdravstvenu skrb.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!