Nove promjene u ZET-u: Neki tramvaji ponovno neće voziti, određene linije se mijenjaju, uvode se izvanredne

Vijesti 25. ožu 202415:29 1 komentar
N1 / Ilustracija

Iz ZET-a su danas najavili nekoliko bitnih promjena u tramvajskom prometu.

Zbog radova na Jadranskom mostu, umjesto tramvaja noćne linije 31 do daljnjega vozi autobus. Također, zbog sanacije kolosijeka na Savskoj cesti, u noćima od 26. ožujka do jutarnjeg izlaska tramvaja u subotu 30. ožujka, umjesto tramvaja noćne linije 32 vozit će autobus. Isto vrijedi i liniju 34 u noći sa srijede na četvrtak.

Zbog radova na modernizaciji ispravljačke stanice Daničićeva, koji su počeli prošlog vikenda, bit će obustavljen tramvajski promet u središnjem i zapadnom dijelu grada. Radnim danima neće biti izmjena, a ovisno o dinamici radova, slične organizacije javnog prijevoza mogu se očekivati još nekoliko vikenda do planiranog završetka projekta tijekom ljetnih mjeseci, o čemu će, kažu u ZET-u, na vrijeme obavijestiti putnike.

S perona autobusa 109 na Črnomercu kretat će linija 618, koja će voziti Ilicom preko Jelačić-placa, Jurišićeve i Ulice Franje Račkoga do Trga žrtava fašizma. Autobusna linija 619 s Črnomerca će pak prometovati Ilicom i Ulicom Republike Austrije te potom trasom Jagićeva – Jukićeva – Vodnikova – Mihanovićeva – Grgura Ninskog – Branimirova – Draškovićeva – Kneza Mislava – Trg žrtava fašizma.

Linija 620 vozit će sa Savskoga mosta prema Vodnikovoj, Mihanovićevoj, trgovima Ante Starčevića i kralja Tomislava, Praškoj, Jelačić-placu, Ilici i Frankopanskoj te potom Savskom cestom do okretišta. Ispravljačka stanica obuhvaćena projektom prve faze modernizacije tramvajske infrastrukture, koji sufinancira Europska unija, ključna je za napajanje mreže u širem gradskom centru, a radovima se zastarjele instalacije i oprema zamjenjuju novima i suvremenijima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare