U Zagrebu će se na ove dvije lokacije graditi dva nova doma za starije

Vijesti 18. ruj 202407:35 0 komentara
umirovljenici, umirovljenik, mirovina
Pixabay/ilustracija

Nije tajna da postoje duge liste čekanja za domove za starije osobe diljem Hrvatske, pa tako i za one u Zagrebu. Iako u glavnom gradu postoji 11 domova za starije za koje je nadležan Grad Zagreb, dobra je vijest da se grade još dva.

Grad Zagreb nadležan je za 11 domova za starije osobe. Također, ukupan broj svih smještajnih kapaciteta za starije osobe u Gradu Zagrebu je 6.405 korisnika.

Dubrava i Stenjevec

Bez obzira na ove brojke i dalje postoje liste čekanja na domove, a dobra je vijest da se planira gradnja nova dva doma u istočnom i zapadnom dijelu Zagreba, točnije u Dubravi i u Stenjevcu, a više su nam otkrili iz Grada Zagreba.

Broj osoba zainteresiranih za smještaj u domovima za starije godinama se kreće oko 10.000, no stvaran broj zainteresiranih je oko 2.500. S druge strane, broj svih smještajnih kapaciteta za starije osobe u Gradu Zagrebu iznosi 6.405 korisnika. Treba napomenuti i kako je prošle godine otvoren novi objekt kapaciteta 92 korisnika u Markuševcu, kako bi se osigurao smještaj korisnika, prenosi Mirovina.hr

Kako bi još više građana dobilo priliku za smještaj u domu za starije planira se i gradnja dva nova doma, u istočnom i zapadnom dijelu grada. Jedan je dislocirani objekt Doma za starije osobe Dubrava, a drugi je dom u četvrti Stenjevec, odnosno na području Španskog.

Što se tiče planirane gradnje domova u istočnom i zapadnom dijelu Zagreba, u tijeku je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju dislociranog objekta Doma za starije osobe Dubrava i to u njegovoj neposrednoj blizini, kapaciteta 200 korisnika, dok je izgradnja doma u zapadnome dijelu planirana u Gradskoj četvrti Stenjevec.

Riječ je o zemljištu na području Španskog za koje je u tijeku aktualni postupak izmjene Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba zbog nužne prenamjene zone u javno-društvenu namjenu, kako bi se stvorili uvjeti za gradnju doma, rekli su iz Grada Zagreba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!