Oglasio se Dretar: Tri županijske organizacije napustile DP! Za kraj, umjesto lijepih riječi rastanka, imamo pitanje za Penavu

Vijesti 12. ruj 202412:18 1 komentar
Davor Dretar
Marko Prpic/PIXSELL

Davor Dretar, bivši član predsjedništva Domovinskog pokreta obratio se javnosti priopćenjem u kojem tvrdi kako su čak tri županijske organizacije napustile Domovinski pokret radi zapostavljanja članova.

”Današnjim danom, 11. rujna 2024., svi članovi županijskih organizacija Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije, kao i općinski i županijski vijećnici izabrani na listama Domovinskog pokreta na lokalnim izborima 2021. u sve tri spomenute županije, napuštaju stranku u koju su vjerovali i koju su zajedno gradili sa svim svojim istomišljenicima”, poručio je Dretar.

Dodaje kako je razlog izlaska iz stranke neshvatljivo zapostavljanje od strane članova Izbornog povjerenstva u pripremama za Izborni sabor stranke održan 31. kolovoza 2024. u Zagrebu.

”Nakon što je na parlamentarnim izborima u III. Izbornoj jedinici gotovo 11.000 ljudi dalo svoj glas Domovinskom pokretu, osobe pod kontrolom Ivana Penave odlučile su uskratiti im izborni legitimitet i oduzeti im ljudsko i stranačko pravo – pravo da se čuje njihov stav i njihov glas!”, izjavio te nastavio:

”Posebno smo zgroženi zanemarivanjem branitelja iz naše tri županije, koji su krvarili diljem domovine Hrvatske pa i u Vukovaru, gdje su mnogi zauvijek i ostali. Jesu li barem oni, od kojih su mnogi sada već bivši članovi Domovinskog pokreta, zaslužili da dobiju svoj glas? Posebno nas to boli na današnji dan kada se prisjećamo 185 pripadnika Posebne jedinice PU Varaždin upućenih u Vukovar, njih 69 ranjenih, 21 poginulog, četvorice koji se još vode kao nestali, te stotine zatočenika srpskih koncentracijskih logora”, jasan je bio Dretar te zaključno poslao upit Ivanu Penavi: ‘Za kraj, umjesto lijepih riječi rastanka, pitamo Ivana Penavu: Jesu li žrtve naših heroja Zagoraca, Varaždinaca i Međimuraca za tebe samo poluga za ostvarivanje osobnih materijalnih interesa? Uvjereni da bi tvoj odgovor, da si iskren čovjek, bio „DA“, zauvijek napuštamo Domovinski pokret!”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare