HZZO kaže da CEZIH nije pao zbog globalnih poteškoća, najavili i novi prekid u radu

Vijesti 19. srp 202412:49 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

HZZO se oglasio nakon što je objavljeno da od jutra ne radi sustav CEZIH zbog čega je otežano funkcioniranje zdravstvenog sustava.

“Jutros između 8.15 i 11.30 sati sustav CEZIH nije radio. Sustav je u potpunosti oporavljen. Funkcionalnost eRecepta i eUputnica je ponovo dostupna”, kažu iz HZZO-a.

“Problemi nisu vezani uz Microsoft, obzirom da ovaj dio sustava nije na Microsoft tehnologiji”, poručili su.

Najavili su i još jedan prekid u radu CEZIH-a.

“Ovim putem najavljujemo radove zbog migracije na sustavu CEZIH od petka, 26.7.2024 od 12:00 do ponedjeljka, 29.7.2024 do 12:00. Radove ćemo maksimalno optimizirati kako bismo ih što ranije završili, tako je moguće da isti završe u ponedjeljak i prije 12:00 sati”, stoji u odgovorima koje je HZZO poslao na upit N1.

Reakcija Ministarstva zdravstva

“Nastavno na globalne tehničke probleme, Krizni tim Ministarstva zdravstva kontaktirao je sve bolničke zdravstvene ustanove koje u ovom trenutku potvrđuju da Bolnički Informatički Sustav (BIS) nesmetano radi te je osigurana adekvatna skrb svim bolesnicima. Na razini HZZO-a, izviješteni smo o prekidu rada CEZIH-a te je u međuvremenu tehnički problem uklonjen”, priopćili su iz Ministarstva zdravstva.

Sve pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!