Olujić: Ovo nije udar samo na Vrbana, ovo je udar i na Dobronića

Vijesti 17. lis 202419:09 3 komentara

USKOK je, na temelju policijske kaznene prijave te na osnovu rezultata više izvidnih i dokaznih radnji koje je neposredno proveo, pokrenuo istragu protiv predsjednika osječkog Županijskog suda Zvonka Vrbana (63) zbog trgovanja utjecajem. O ovom je događaju s našim Domagojem Novokmetom u Pregledu dana razgovarao bivši glavni državni odvjetnik i bivši predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Krunislav Olujić.

Prema pisanju medija, Vrban je radio pritisak na predsjednicu osječkog Općinskog suda Zrinku Šeks Poštić i sada umirovljenu sutkinju toga suda Doricu Krnic Miloš, kako bi donosile presude prema njegovoj želji.

Olujić smatra da su argumenti na strani Zvonka Vrbana: “Cijeli slučaj poprima drugu, puno širu i značajniju dimenziju jer ovdje nije konkretno riječ samo o sukobu gospođe Zrinke Šeks Poštić i gospodina Zvonka Vrbana nego mi se čini da je riječ o sukobu širih razmjera, s obzirom na činjenicu da Vladimir Šeks, kao osječki kadar, ima užasno veliku pretenziju ne samo da pokori cijelo hrvatsko pravosuđe, nego mu je posebno stalo do toga da sve ključne funkcije u Osijeku pokrivaju njegovi kadrovi.”

“Ovog je puta i više nego sigurno da Zvonko Vrban nije Šeksov kandidat za predsjednika Županijskog suda i da se našao pod udarom Šeksa, a budući da se ništa konkretno nije moglo naći, izvučen je taj navodni sukob iz 2019. godine”, objasnio je Olujić.

“Ako Županijski sud nije utvrdio stegovnu odgovornost gospodina Vrbana, a proveo je sve izvide o kojima se govori, onda je teško vjerovati da u konkretnom slučaju postoje elementi po kojima bi USKOK mogao donijeti odluku, a izgleda da je donio, što me uopće ne čudi. Iza svega toga stoji gospodin Šeks, u dvostrukoj ulozi kao građanin grada Osijeka koji želi porobiti sve ključne pravosudne institucije u Osijeku, a i zato što je u konkretnom slučaju u pitanju njegova kćer”, zaključio je.

Olujić ističe da ovo nije udar samo na Zvonka Vrbana i Županijski sud u Osijeku, već i na predsjednika Vrhovnog Suda Radovana Dobronića i njegovu odluku o nepokretanju stegovnog postupka protiv Vrbana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare