Doznajemo: Glavna sestra šibensko-kninske Hitne optužena da je kandidatu sredila pitanja za natječaj

Crna kronika 29. kol 202418:14 0 komentara
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku potvrdilo je za N1 da je podiglo optužnicu protiv 49-godišnje glavne sestre Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije.

Riječ je o početku sudskog raspleta afere koja je izbila u travnju ove godine kada je policija protiv 49-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu. Sada je i tužiteljstvo zaključilo da ima dovoljno dokaza da ju optuži za zlouporabu položaja i ovlasti.

Anonimna prijava

Naime, kako smo već javljali glavna sestra šibensko-kninske hitne dostavila je pitanja za testiranje jednom kandidatu koji se javio na natječaj za medicinskog tehničara. Tako je on bio u prednosti pred drugim kandidatima, što je i sastavni dio ovog kaznenog djela.

Natječaj je proveden u srpnju 2022., a na nepravilnosti je upozoreno anonimnom prijavom koju je Zavod zaprimio početkom studenog prošle godine. Uz anonimnu prijavu dostavljena je i snimka na kojoj se čuje ženski glas koji spominje namještanje natječaja.

“… i ovo je broj novog tehničara. Sad ću ti uslikati pet-šest pitanja, pa ćeš nazvati i reći da si slučajno našla na kompjuteru da se ne desi da mi otrese, pa onda mogu k’ vragu. Znači samo pet šest pitanja ću ti poslikati da prođe, ono, intervju da može doći. Nazovi i reci da si slučajno eto i da nam jako trebaju tehničari i da si našla na pozadini kompjutera pitanja ali nisi našla sva pa da ćeš mu pročitati četiri pet pitanja”, govori na snimci glavna sestra svojoj sugovornici.

Snimku su slijedila pitanja koja se postavljaju na testiranju tijekom natječaja.

“Gruba montaža”

Iz Zavoda za hitnu medicinu šibensko-kninske županije za N1 su odgovorili da se radi o lažnim optužbama, no tužiteljstvo je nakon kaznene prijave policije ipak nastavilo postupak.

Sama glavna sestra uvjeravala nas je da se radi o “gruboj montaži”. Sada će se slučaj nastaviti rasplitati na Općinskom sudu u Šibeniku s kojeg su za N1 potvrdili da su optužnicu lokalnog tužiteljstva zaprimili. Početak glavne rasprave još nije zakazan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!