HAC: Otklonjen tehnički problem na naplati Demerje, u punoj je funkciji

Vijesti 01. ruj 202413:09 > 13:32 0 komentara
HAK

Iz Hrvatskih autocesta u nedjelju su izvijestili da je tehnički problem na naplatnoj postaji Demerje otklonjen i da je naplatna postaja u punoj funkciji, nakon prekida u radu POS sustava.

“Problemi koji su se javili u radu POS sustava su otklonjeni. Također ENC sustav je cijelo vrijeme bio u funkciji. Žao nam je što je ta poteškoća korisnicima dodatno produljila putovanje”, priopćili su u nedjelju rano popodne iz Hrvatskih autocesta.

Zbog pada sustava naplate cestarine na Demerju nije bilo moguće plaćati karticama, kvar je sada otklonjen, a mediji prenose da su automobili stajali sat vremena na toj naplatnoj postaji.

Iz HAC-a su medijima potvrdili da je palo kartično plaćanje zbog nedostatka električne energije, ali da je ENC radio.

Kilometarska kolona nastala je na naplati Lučko u smjeru Zagreba o čemu je ranije izvijestio Hrvatski auto-klub.

HAK

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na pojedinim dionicama autocesta, uz kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje je zbog radova privremena regulacija, Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići povećana je gustoća u oba smjera, prometna nesreća je između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat. Na dionici Bosiljevo – Lučko u smjeru Zagreba vozi se u koloni u pokretu s povremenim zastojima, na prilazu NP Lučko u smjeru mora iz smjera Buzina kolona je duga oko dva kilometra, na naplati Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko pet kilometara.

Kolona dva kilometra je na A2 Zagreb-Macelj, na naplatnoj postaji Trakošćan u smjeru Zagreba.

Na A6 Rijeka-Zagreb nema gužvi i zastoja.

Na Istarskom ipsilonu kolona u smjeru Slovenije proteže se u dužini od tri kilometra, na tunelu Učka u smjeru Rijeke jedan kilometar, isto kao i na čvoru Matulji u smjeru Rijeke.

Kolona na krčkom mostu je u smjeru kopna kod Omišlja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!