Peternel zaprijetio: “Ako sutra na izborima ne bude promatrača, nas troje ili četvero više nećemo podržavati Vladu”

Vijesti 30. kol 202416:09 0 komentara
N1

Predsjednik saborskog Kluba DP-a Igor Peternel najavio je u petak, dan uoči unutarstranačkih izbora, da troje ili četvero zastupnika više neće podržavati Vladu ako ne bude promatrača izbornog procesa, jer su u stranačkom izbornom povjerenstvu i ministri koji podržavaju Ivana Penavu.

“Ako sutra neće biti normalnog, uobičajenog, tajnog glasanja s kutijama, uz mogućnost promatrača prilikom brojanja glasova, to će biti znak da smo pokradeni”, izjavio je Peternel za Hinu.

“Ukoliko dva ministra (Ante Šušnjar i Josip Dabro), sutra kao članovi Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) organiziraju nedemokratsko javno glasanje, nas troje ili vjerojatno četvero iz saborskog Kluba više nećemo podržavati Vladu. Jer ne vidimo kako bismo u tom slučaju podržavali Vladu u kojoj sjede ta dva ministra”, rekao je Peternel.

“U slučaju da izbori prođu regularno…”

Protustatutarno i nedemokratski bilo bi, kaže, da u SIP-u sudjeluju ljudi koji su sudjelovali u kampanji Ivana Penave, jednog od dvojice kandidata za predsjednika.

“U slučaju da izbori prođu regularno i naš tim izgubi, što nije moguće, onda možemo sjesti i razgovarati o daljnjoj podršci iz Sabora parlamentarnoj većini, no u slučaju scenarija nedemokratskih izbora, podrška Vladi s tim ministrima automatski ne dolazi u obzir”, kazao je.

Domovinski pokret sutra u zagrebačkom hotelu International bira novo vodstvo. Kandidati za predsjednika su Ivan Penava i Mario Radić a za njihove zamjenike Stipe Mlinarić Ćipe i Igor Peternel. Biraju se i članovi Domovinskog odbora, a odlučivat će 103 delegata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!